Gorjul nu are spaţii amenajate pentru rulotişti

Peste 150 de persoane din toată ţara şi-au petrecut sărbătorile de Paşti într-un camping pentru rulote de la marginea oraşului Horezu, asta deşi multe dintre obiectivele turistice vizitate au fost din Gorj, nu din Vâlcea.

Cei care au venit cu rulotele pentru a sta în mijlocul naturii spun că în Gorj, dar şi în multe alte zone cu potenţial turistic din ţară nu au spaţii amenajate pentru ei, care să le ofere acces în special la reţelele de electricitate şi la surse de apă potabilă. Campingul de la Horezu este printre puţinele locuri de acest gen din România, deşi numărul posesorilor de rulote sau al celor care închiriază un astfel de vehicul pentru diverse excursii este în creştere.

„Noi am fost de Paşti şi am vizitat Peştera Muierilor, am fost la Polovragi la mănăstire şi la peşteră şi ne-am simţit excelent. Ne-am campat însă la Horezu pentru că aici am găsit un minim de condiţii care să ne ajute să ne simţim bine. De aici am putut să mergem cu bicicletele pe dealurile din împrejurimi şi să vedem peisaje de vis, pe care din maşină nu le-am fi descoperit niciodată. Sunt puţine locuri în ţară în care putem să ne parcăm rulotele într-un spaţiu amenajat, asta în condiţiile în care în străinătate avem la dispoziţie nu doar mult mai multe asemenea campinguri, ci şi facilităţi care te fac să îţi doreşti o plimbare cu rulota. Horezu, din fericire, e aproape de Gorj şi ne-a permis să vizităm multe obiective turistice de aici”, ne-a spus o bucureşteancă mulţumită că a reuşit să viziteze peşterile din zona de răsărit a judeţului nostru, dar şi fericită că a putut ajunge până la Horezu cu o rulotă proaspăt achiziţionată, care îi asigură condiţii de cazare excelente.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: