Cămin cultural modern, inaugurat la Ciuperceni

O investiţie realizată pe fonduri europene în comuna gorjeană Ciuperceni a fost recepţionată şi inaugurată miercuri, 19 decembrie. Este vorba de reabilitarea, modernizarea şi dotarea Căminului Cultural Ciuperceni. Pentru a repune în valoare aşezământul cultural, autorităţile locale au obţinut finanţare în valoare de peste 1,5 milioane lei.

Administraţia locală a obţinut finanţare pentru recondiţionarea şi modernizarea căminului cultural din satul Ciuperceni, prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Clădirea a fost reabilitată şi dotată la standarde europene, în cadrul acestui proiect fiind montat inclusiv un sistem de alarmare a populaţiei în caz de forţă majoră. Imobilul dispune de o sală de spectacole, dotată cu aparatură audio, acustică, dar şi de scaune. Clădirea va fi utilizată pentru desfăşurarea festivităţilor care vor avea loc la nivelul comunei, dar şi pentru organizarea de hore şi baluri.

„Este o zi mare. Are loc recepţia şi inaugurarea Căminului Cultural Ciuperceni, investiţie realizată din fonduri europene. Lucrările de modernizare au început în data de 3 iulie 2017 şi au constat în reabilitarea în totalitate a acestui cămin cultural, de la fundaţie, zidărie, acoperiş, inclusiv dotarea acestuia cu echipamente şi instrumente muzicale, dar şi extinderea imobilului pentru înfiinţarea camerei centralei termice şi a grupurilor sociale. Mulţumim reprezentanţilor AFIR pentru sprijinul pe care ni l-au acordat”, a declarat Dumitru Tăloi, primarul comunei Ciuperceni.

Pentru a marca acest eveniment, autorităţile locale au organizat şi o festivitate la căminul cultural. O formaţie de muzică populară a întreţinut atmosfera, iar invitaţii s-au prins în horă.

Alte două cămine culturale vor fi modernizate

Autorităţile locale din Ciuperceni au obţinut finanţare, tot din fonduri europene, şi pentru reabilitarea căminului cultural din Peşteana-Vulcan. Este vorba de o investiţie în valoare de peste 1,3 milioane lei. Şi căminul cultural din satul Vârtop va fi readus la viaţă. Administraţia locală a pus la bătaie 50.000 de lei, din bugetul local, pentru reabilitarea acestui cămin cultural. „Pentru căminul cultural din Peşteana, termenul de execuţie al lucrărilor este de 12 luni. Căminul cultural din Vârtop îl facem pe bugetul local, cu forţe proprii, sper ca anul viitor să fie finalizată şi această investiţie”, a explicat primarul Dumitru Tăloi.

Galerie foto



Vizualizări: 1,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: