Căminul Colegiul Naţional „Spiru Haret” este în renovare

Peste 200 de elevi cazaţi la internatul Colegiului Naţional „Spiru Haret” vor beneficia de condiţii moderne pentru că au fost investite două miliarde în îmbunătăţirea condiţiilor de trai. Lucrările vor fi finalizate la sfârşitul acestei luni.

Directorul liceului, Gheorghe Gorun, a declarat că instalaţia termică a şcolii este veche de 35 de ani. Administratorul căminului a precizat că termenul de garanţie al caloriferelor a expirat în 1995. Administratorul Gheorghe Vitejeanu a declarat că vechile calorifere nu mai încălzeau astfel că elevii răbdau frigul uneori. „Erau foarte vechi, se mai încălzeau doi-trei elemenţi“, a spus administratorul.

75% din lucrări au fost finalizate

Pentru renovarea căminului, conducerea colegiului a avut sprijinul primăriei, Consiliului Judeţean şi al Inspectoratului Şcolar. Cele două miliarde au fost primite de la Ministerul Educaţiei şi au vizat îndeplinirea a două obiective: înlocuirea sistemului termic şi refacerea sistemului sanitar pentru îmbunătăţirea condiţiilor de cazare din cadrul internatului. Prima parte din bani, adică 100.000 de lei, au ajuns deja la liceu, urmând ca în 2010 să ajungă şi restul de bani de la Ministerul Educaţiei.

Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Târgu Jiu şi după cum merg lucrurile pare să se încadreze în termen. Lucrările au demarat la începutul lunii septembrie iar până acum aproape 75% din lucrările la instalaţia sanitară sunt gata. Au fost înlocuite chiuvetele, reţeaua de scurgere şi duşurile. Toate acestea au fost gata în 8 zile după cum afirmă directorul liceului, Gheorghe Gorun. În schimb, lucrările la instalaţia termică s-ar putea să dureze mai mult de 8 zile şi asta pentru că „la această instalaţie se lucrează doar la sfârşitul săptămânii când elevii părăsesc internatul pentru a merge acasă”, a declarat Gheorghe Vitejeanu, administratorul internatului.  

Datorii de sute de milioane la apă

Una caldă una rece pentru Colegiul Spiru Haret. Chiar dacă se pregătesc să locuiască într-un internat cu condiţii moderne, elevii ar putea rămâne fără apă, din pricina datoriilor foarte mari pe care şcoala le are la Aparegio. Colegiul Naţional „Spiru Haret” nu şi-a mai achitat de 9 luni facturile către Aparegio, înregistrând o datorie de 93.891 de lei: „La data de 31 august avem o datorie de 93.891 de lei. Nu am mai plătit de 9 luni”, a declarat  Arsenie Ancuţa, contabil şef la Colegiul Naţional „Spiru Haret”.

Vizualizări: 423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: