Căminul Cultural din Săuleşti, reabilitat cu fonduri europene

Primăria Săuleşti a solicitat fonduri europene de 100.000 de euro pentru dotarea şi modernizarea căminului cultural. Proiectul a fost depus la sfârşitul anului trecut, iar la sfârşitul lunii martie autorităţile locale au primit vizita în teren a unei comisii de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Craiova. După verificările efectuate la faţa locului, autorităţile aşteaptă să fie chemate să semneze cererea de finanţare. Potrivit primarului Constantin Drăghici, căminul cultural va fi dotat atât cu centrală termică, precum şi cu aparatură de ultimă generaţie.

Căminul cultural din Săuleşti a fost reabilitat în urmă cu aproximativ doi ani de către primărie, cu bani din bugetul local. În această primăvară, căminul va fi dotat cu mobilier nou şi aparatură modernă din fonduri europene. Asta după ce, la sfârşitul anului trecut, autorităţile au depus un proiect de 100.000 de euro. Obiectivele acestui proiect sunt: creşterea eficienţei energetice prin dotarea clădirii cu centrală termică performantă; crearea unui cadru adecvat pentru desfăşurarea activităţilor socio-culturale şi artistice prin dotarea sălii de spectacole cu videoproiector, ecran de proiecţie, DVD player, amplificatoare, mixere, boxe, microfoane, lumini, precum şi creşterea gradului de acces şi participare a cetăţenilor la viaţa culturală prin realizarea unei expoziţii permanente de artă populară în care vor fi expuse costume populare, ţesături, un război de ţesut şi diverse obiecte casnice tradiţionale.
Primarul Constantin Drăghici se aşteaptă ca în perioada imediat următoare să fie chemat pentru a semna cererea de finanţare. „La sfârşitul lunii martie, am primit vizita în teren a celor de la AFIR Craiova, am transmis clarificările solicitate şi aşteptăm să fim chemaţi ca să semnăm cererea de finanţare. Noi am solicitat 100.000 de euro pentru dotarea şi modernizarea căminului cultural. Proiectul vizează: montare centrală termică, achiziţii de scaune şi mese, cortină, draperii, galerii, leduri, camere de luat vederi, sonorizare, mochete, precum şi costume populare pentru copii”, a declarat Constantin Drăghici, primarul comunei Săuleşti.
EVENIMENTE
Căminul cultural din Săuleşti este la dispoziţia elevilor pentru desfăşurarea serbărilor şcolare, precum şi a localnicilor pentru organizarea diferitelor evenimente familiale, gen botez sau zilele onomastice. Potrivit primarului Constantin Drăghici, căminul nu poate fi închiriat pentru nunţi întrucât capacitatea acestuia permite doar circa 100-150 de persoane.

Vizualizări: 462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: