Camion pentru lemne, filmat pe Transalpina. „Pentru unii, nu sunt restricții”

După ce a filmat un camion încărcat cu lemne tranzitând Transalpina, în timp ce aceasta era închisă, Constantin Pănescu a mai surprins o imagine asemănătoare. O mașină de mare tonaj a fost filmată în timp ce urca pe Transalpina, chiar dacă există o restricție de tonaj pentru tronsonul cuprins între stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului.

Mașinile mai grele de 7,5 tone nu au voie să intre pe Transalpina. Cu toate acestea, sunt camioane care merg în voie pe „Drumul Regelui”, în ciuda restricțiilor impuse de polițiști și drumari. “Bineînțeles că, pentru unii, nu e interzis 7,5 tone, nu sunt restricții. Probabil că au hârtie de la Tudor, cum le dă tot timpul. Rânca – Obârșia Lotrului rămâne interzisă pentru autocare, dar circulă camioanele mari care cară lemne”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Aceeași mașină a fost surprinsă, în aceeași zi, câteva ore mai târziu, tot pe Transalpina, coborând spre stațiune. Era încărcată cu lemne pe care le-a descărcat la o cabană din Rânca. Șoferii prinși că nu respectă restricțiile impuse pentru acest tronson riscă amenzi usturătoare.

"Referitor la afirmația că "au hârtie de la Tudor", pe tronsoanele de drum cu restricție temporară nu se pot acorda autorizații speciale de transport. Afirmația cabanierului este falsă și făcută cu rea voință", au precizat reprezentanții de la Drumuri Naționale - secția Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: