Campanie de colectare a deşeurilor electrice

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu şi cu partenerii Candy, Carpatcement şi Philips, organizează, în acest weekend, prima acţiune de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) din 2012, din judeţ. Campania revine şi anul acesta, după ce, în 2011, Asociaţia RoRec a derulat şase acţiuni în Gorj.

Sâmbătă, 31 martie 2012, între orele 10:00 şi 16:00, vor fi deschise punctele de colectare în diferite zone din municipiul Târgu Jiu şi localităţile limitrofe. Astfel, vor fi amenajate centre de colectare: în Târgu Jiu - la Lac Debarcader, Casa de Cultură şi Parc Lido (Strada 9 mai) şi, de asemenea, la Şcoala Romaneşti, Liceul Agricol Bârseşti şi Şcoala Generală Drăgoieni. Deşeurile voluminoase de echipamente electronice şi electrocasnice vor fi preluate gratuit de la domiciliu, de către organizatori. Pentru programarea unui transport gratuit de la domiciliu, cetăţenii au la dispoziţie numărul de telefon 0732.627.179, programările putând fi făcute până sâmbătă, 31 martie, între orele 8:00 şi 15:00. 

Toţi cetăţenii care vor depune aparate vechi sau uzate, în cadrul acestei acţiuni, vor putea participa la o tombolă cu premii oferite de partenerii Candy şi Philips, care constau în 2 frigidere, 10 cuptoare cu microunde şi 10 cafetiere. Tragerea la sorţi a cîştigătorilor şi festivitatea de premiere a voluntarilor vor avea loc sambata, 31 martie, la ora 18.30, la Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Targu Jiu.

Peste un milion de kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice au fost colectate, in 2011, in cadrul campaniei “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare”, a Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec. Dacă, în 2010, campania s-a desfasurat in 13 judete, in anul 2011, Asociatia RoRec a desfasurat nu mai putin de 220 de actiuni in 39 de judete si in sectoarele 4 si 6 din Bucuresti la care au participat, in total, peste 66.000 de cetateni.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: