Campanie de întrajutorare pentru sinistraţii din Galaţi

Toate oraşele şi municipiile din judeţul Gorj amenajează spaţii pentru ca gorjenii să poată dona ajutoare pentru cei afectaţi de inundaţii în judeţul Galaţi. Şi în Târgu Jiu vor exista două astfel de centre, iar autorităţile judeţene le solicită oamenilor cetăţenilor şi agenţilor economici solidari cu sinistraţii să ofere în special materiale de construcţii şi alimente neperisabile.

Campania de sprijinire a familiilor afectate de inundaţii va începe de astăzi, în fiecare oraş fiind amenajate spaţii pentru primirea ajutoarelor din partea cetăţenilor, dar şi a agenţilor economici. Acţiunea a fost demarată de Prefectura Gorj, Consiliul Judeţean, Primăria Târgu Jiu, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Jandarmi Gorj şi Filiala de Cruce Roşie Gorj. Organizatorii solicită sprijinul tuturor celor pot să doneze materiale de construcţii, apă, sucuri, orez, ulei, paste făinoase, mălai, făină, conserve şi alte astfel de alimente neperisabile.„Participăm la o campanie de întrajutorare, fapt pentru care de joi până duminică se va desfăşura această campanie. Am făcut apel la autorităţile publice locale din oraşe şi municipii de a pune la dispoziţie spaţii pentru primirea eventualelor ajutoare de la populaţie sau agenţi economici. Practic, de joi se va intra în linie dreaptă astfel încât luni dimineaţa să reuşim centralizarea acestor ajutoare să le transportăm către judeţul Galaţi. Am luat decizia de a sprijini aceşti oameni cu materiale de construcţii şi alimente neperisabile în principiu, axându-ne mai puţin pe bani şi haine”, a spus subprefectul Virgil Drăguşin.

PUNCTE DE COLECTARE

În Târgu Jiu, centrele de colectare vor fi amplasate într-un cort al Crucii Roşii în Piaţa Prefecturii şi depozitul de la Vama Târgu Jiu. Celelalte centre au fost stabilite astfel:  Muncipiul Motru-Sediul Direcţiei Publice; Bumbeşti Jiu-Sala de Sport a oraşului; Novaci- Casa de Cultură; Rovinari-Clubul Vârstnicilor (pentru alimente neperisabile) şi blocul de locuinţe sociale B2 (pentru materiale de construcţii); Tismana-Şcoala Generală (lângă postul de poliţie); Târgu Cărbuneşti-Sediul Centrului Cultural “Tudor Arghezi”; Turceni-Casa de Cultură; Ţicleni-Sediul Primăriei.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: