Campanie pentru achiziţionarea de cărţi pentru deţinuţi

Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” a dat ieri startul unei campanii în parteneriat cu Penitenciarul din Târgu Jiu menită să refacă fondul de carte al bibliotecii persoanelor lipsite de libertate. Sub sloganul „Împreună pentru cultură! Ajută! Dăruieşte o carte! Spune DA informării! cele două unităţi împreună cu ceilalţi parteneri vor avea misiunea de a strânge cât mai multe cărţi de la scriitori dar şi de la ceilalţi participanţi pentru a completa biblioteca deţinuţilor.

„Cei de la penitenciar nu au mai avut bani să cumpere cărţi pentru deţinuţi şi majoritatea cărţilor de acolo sunt deja citite de aceştia. Vrem să le strângem cât mai multe cărţi pentru că urmează şi sezonul rece şi ei nu mai pot ieşi la muncă pe câmp aşa că o să aibă timp să mai citească câte ceva să le treacă şi lor timpul mai uşor”, a declarat Alexandra Andrei, directoarea Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” din Târgu Jiu. Biblioteca Judeţeană, ca pion principal în această campanie, va face şi ea o donaţie consistentă cu cărţi pe care le are deja în mai multe exemplare şi care să-i întreţină pe deţinuţi în timpul pe care îl mai au de petrecut închişi.

Festivitatea finală va avea loc marţi, când se va încheia şi campania, ora 14.00. În timpul cestei întâlniri scriitorii prezenţi la manifestare vor avea ocazia să înmâneze personal cărţile reprezentanţilor penitenciarului. „O să mobilizez scriitorii şi poeţii şi voi încerca să-i aduc aici în ziua respectivă să facă oferta sub formă de cadou reprezentanţilor penitenciarului”, a declarat Alexandra Andrei.

Nici deţinuţii nu vor lipsi de la această întâlnire, ei vor fi prezenţi acolo pentru a-şi primi cărţile dar şi pentru că tot cu această ocazie va fi organizată şi o expoziţie cu vânzare de icoane şi obiecte făcute de ei. „Această este cea de-a doua parte a campaniei şi anume expoziţia persoanelor private de libertate, expoziţie cu vânzare de obiecte şi icoane create chiar de ei”, a precizat Alexandra Andrei. În cazul în care se va vinde vreun obiect, banii obţinuţi se vor duce tot în această direcţie. Scriitorii şi instituţiile de cultură au organizat campaniile.

Cea de-a doua manifestare care va avea loc joi, 17 decembrie, va găzdui lansarea cărţii „Focuri peste zăpezi” scrisă de doctorul Doru Fometescu. Lansarea va avea loc la sala de lectură a Bibliotecii Judeţene unde vor fi expuse şi numeroase icoane. „O să avem şi fundal de colinde mai ales că este şi ajun de sărbători, este un gest extrem de potrivit”, a declarat Alexandra Andrei, directoarea Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”.    

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: