Campanie pentru prevenirea şi tratarea tuberculozei

Statisticile arată o creştere a numărului de cazuri de tuberculoză în rândul gorjenilor, inclusiv la populaţia tânără. Motivul este lipsa de informaţie a tinerilor cu privire la această boală, după cum ne-a declarat Marius Boeriu, purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Sănătate Publică. Autorităţile sanitare au început în Gorj o acţiune de informare a populaţiei cu privire la prevenirea şi tratarea tuberculozei.

Crucea Roşie Gorj, în parteneriat cu Autoritatea de Sănătate Publică Gorj, dar şi cu profesori şi studenţi din Universitatea „Constantin Brâncuşi“ vor derula această campanie. La nivelul judeţului Gorj s-a constatat o creştere  a persoanelor bolnave de tuberculoză. Segmentul cel mai important îl reprezintă tinerii, care după cum a afirmat Marius Boeriu: „Tinerii sunt tot mai dezinteresaţi în ceea ce priveşte cunoştinţele medico-sanitare, iar la desfăşurarea unor sondaje s-a constatat că tinerii nu au cunoştinţe despre ceea ce înseamnă boala infecto-contagioasă TBC“. Acesta a mai afirmat că în ziua de azi tot mai mulţi tineri fumează, astfel că există riscul ca boala să se extindă.

Directorul Crucii Roşii, Grigore Bunăiaşu, a afirmat că „tuberculoza este o boală cu caracter social”, de aceea s-au creat o serie de parteneriate pentru informare, respectiv combaterea acestei boli. Prin program se urmăreşte desfăşurarea unor cursuri de informare pentru a-i ajuta pe tineri să recunoască semnele bolii, să meargă să se trateze, să ştie unde să se adreseze pentru informaţii legate de această boală.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: