Cămui: Nu ştiu care este infractorul şi care infracţiunea

Arhitectul Iulian Cămui, aflat acum sub control judiciar, fiind acuzat de procurori de favorizarea infractorului în ancheta ce vizează reabilitarea sediului primăriei Târgu Jiu, a vorbit despre implicarea sa în toată această poveste. Arhitectul spune că nu a făcut nimic ilegal, pentru că autorizaţia de construire se poate solicita şi după ce au fost demarate lucrările. Cămui a mai spus că la acest moment nu ştie cine este infractorul pe care l-ar fi favorizat.  

Reporter: Ce implicaţie aveţi dvs. în ancheta ce vizează reabilitarea sediului primăriei Târgu Jiu?

Iulian Cămui: Am executat o documentaţie privind autorizarea lucrărilor de construire în conformitate cu prevederile legii 50. Eu considerând că se poate realiza o documentaţie pentru intrare în legalitate, pentru că în normele metodologice se prevede acest lucru. Au considerat că s-a făcut o documentaţie tardivă, probabil că în perioada asta era o cercetare penală de care nu aveam cunoştinţă şi probabil că asta constituie infracţiune, deci favorizare infractor. Nu ştiu care este infractorul şi infracţiunea.

Rep.: Nu ştiţi cine are calitatea de infractor în acest caz dintre cele două doamne, de la primărie şi Direcţia de Cultură?

I.C.: N-au nicio treabă cele două. Nu intră în speţa mea. La ele este vorba de abuz în serviciu. Infracţiunea se produce la nivelul instituţiilor pe segmentul legii 50, pe segmentul legii autorizării construcţiilor. Posibil Serviciul Urbanism, posibil instituţia primarului.

Rep.: De ce nu aţi făcut proiectul de autorizare înainte de începerea lucrărilor?

I.C.: Pentru că nimeni n-a dat nicio comandă. Eu am înţeles că începuseră de prin iunie. Pe mine m-au abordat în iulie să le ajut o asistentă şi după aceea să pornim proiectul. Dar asta se întâmpla în iulie, după o lună şi ceva de când porniseră proiectul. Documentaţia de autorizaţie de construire se poate face pentru intrarea în legalitate şi după ce s-a făcut o construcţie. Sunt sigur de acest lucru.

Rep.: Cine v-a solicitat să faceţi acest proiect?

I.C.: Din compartimentul primăriei, angajaţii primăriei. Au venit şi mi-au spus că trebuie să îi ajut să-şi facă documentaţia.

Rep.: Au mai fost audiate şi alte persoane în această anchetă?

I.C.: Reţinuţi doar noi 3 am fost. După aceea probabil că o să urmeze, sau o să extindă, sau probabil se va merge pe chestia logică să vadă cine se face într-adevăr vinovat de infracţiunea în ceea ce mă priveşte pe mine, adică favorizare infractor, cine este infractorul în speţa mea, pentru că persoanele respective nu sunt infractoare în speţa mea.

Rep.: Aveţi vreun regret?

I.C.: Ceea ce regret este că, creştineşte, înseamnă să nu mai ajuţi pe nimeni. Ce o să fac? O să îmi schimb mentalitatea despre viaţă, vis-a-vis de a ajuta pe cineva? Am ajutat, asta este. Dacă se consideră ca vină şi faptul că am ajutat, regret.

Vizualizări: 866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: