Mitrescu: Căldăruşe a fost martorul lui Ciurel împotriva salariaţilor

Liderul de sindicat de la Termocentrala Rovinari, Constantin Mitrescu, a declarat că Sindicatul Mine Energie Rovinari este condus de Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, şi directorul de energie Aurel Medinţu. Mitrescu mai spune că acest sindicat se va destrăma la fel de repede cum a fost constituit. Mitrescu spune că nu au avut loc alegeri şi pentru funcţia de preşedinte pentru că Gabriel Căldăruşe nu ar câştiga.

Reporter: Cum vedeţi această construcţie sindicală?

Constantin Mitrescu: SMER e un sindicat ce s-a înfiinţat cu sprijinul administraţiei. Acolo, după cum ştiţi deja, liderul acestui sindicat este numit, nu se alege. Se fac nişte alegeri pe jos ca să dea impresia că au fost alegeri. Cel puţin în zona Termo Rovinari au în jur de 200 şi ceva de membri. Liderul de acolo este un fost vice de la Energia Rovinari care are relaţii contractuale cu societatea. A fost forţat de împrejurări să plece din sindicat să se ducă acolo pentru că altfel pierdea contractele cu societatea. Chestii din astea. În scurt timp se va destructura.

Rep.: Ce şanse are să reprezinte interesele salariaţilor dacă e sprijinit de administraţie?

C.M: Toată lumea ştie. Acest sindicat este al administraţiei. Liderii de facto sunt Laurenţiu Ciurel şi Aurel Medinţu. Căldăruşe e liderul din acte, dar nu trebuie să treacă printr-un proces electoral pentru că nu au siguranţa că va rămâne în acest sindicat. Acest sindicat e un avorton. Cum vă explicaţi că ei care spuneau că trebuie ales preşedintele cu vot universal şi acum după ce s-a format şi e pusă în pericol funcţia lui Căldăruşe nu se mai ţin. Căldăruşe a fost martorul lui Ciurel într-un proces cu 4000 de oameni pentru prime, pentru recuperarea unor drepturi, pe care le-au şi câştigat în 2008, cam primele care sunt acum în pachete de performanţă. Acest Căldăruşe era martorul lui Ciurel împotriva salariaţilor. Ce să vorbim? O să vedeţi ce o să iese în scurt timp. Sindicatul acesta aşa cum a crescut, cum zic ei că sunt 2-3000, tot aşa va dispărea.

Rep.: Ce şanse sunt să fie înfiinţat un sindicat majoritar?

C.M.: Nu există şansele astea în momentul de faţă. Trebuie cel puţin 12 mii de salariaţi să facă adeziune la un singur sindicat.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: