Antonie: CEO va începe livrarea de cărbune către Serbia

Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, dă asigurări că nu vor mai fi trimişi angajaţi în şomaj tehnic până la sfârşitul anului, deşi două excavatoare de la Jilţ Sud intră în revizie. Ba mai mult spune că se va lucra întrucât este nevoie de cărbune, în ciuda faptului că depozitele sunt pline. Potrivit lui Antonie, compania va începe livrarea de cărbune către Serbia.

Rep.: Se fac verificări în carierele miniere cu privire la acele pontaje false care au avut loc la Cariera Roşiuţa?

D.A.: Da, au început să se facă verificări în toate carierele, o să fie o comisie mixtă atât la schimbul I, cât şi pe schimbul II.

Rep.: Cu privire la concursul de directorat ce ne puteţi spune?

D.A.: Nu am nici o noutate, probabil interviul final va avea loc în luna septembrie. 

Rep.: Aţi început să încheiaţi contractele cu Uzina de Termoficare Motru pentru sezonul 2014-2015?

D.A.: Nu încă. Până în momentul de faţă, nu a fost încheiat nici un contract bilateral şi nici nu am fost contactat. Nici din datorii nu s-au achitat. Aceste datorii ne afectează compania, mersul normal al activităţii. Urmează să fie luată o decizie pentru a recupera acestor creanţe.

Rep.: La Jilţ Sud două excavatoare sunt intrate în revizie. Ce se va întâmpla cu oamenii?

D.A.: Sunt programate în revizie, oamenii lucrează la revizie, iar concediile sunt programate. Nu se va mai intra în şomaj tehnic până la sfârşitul anului, o să se lucreze pentru că avem nevoie de cărbune.

Rep.: Ce se întâmplă cu stocurile de cărbune?

D.A.: Depozitele de cărbune sunt pline. Aşteptăm un contract cu sârbii care cred eu că se va realiza şi la sfârşitul acestei luni va începe livrarea de cărbune către Serbia. Vom livra 20.000 de tone de cărbune pe zi pe o perioadă de un an de zile. Asta înseamnă că va fi o gură de oxigen pentru companie.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: