Bojincă (UCB): Mi-am depus demisia din funcţia de rector

Moise Bojincă şi-a depus demisia din funcţia de rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu. Bojincă spune că a luat această decizie din motive pur personale. Totuşi, va rămâne la cârma instituţiei de învăţământ superior până în luna octombrie, preşedintele Senatului UCB convingându-l să mai rămână până ce îi va fi analizată activitatea managerială.

Reporter:V-aţi depus demisia din funcţia de rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi”?

Moise Bojincă: Da. În data de 6 august am depus demisia pentru a pleca din funcţia de rector. Sunt motive de natură personală, nu care să aibă o legătură cu cineva, cu universitatea. Această demisie s-a discutat în Senatul din 29 august, când, la propunerea domnului preşedinte, Adrian Gorun, am acceptat să mai continui activitatea.

Rep.: Pentru cât timp aţi acceptat să mai rămâneţi rector?

M.B.: Aceasta este legată de întrunirea anumitor activităţi care trebuie făcute. Iniţial, contractul meu managerial este până în data de 26 septembrie dar realizarea unor situaţii a făcut ca termenul respectiv să se prelungească cu încă o lună, deci până în 26-27 octombrie. Am acceptat să mai rămân până la acea dată. După aceea mai discutăm. Este posibil să mai rămân, este posibil să plec.

Rep.: Domnul Adrian Gorun vrea să revină în funcţia de rector al UCB?

M.B.: Am văzut comentarii conform cărora domnul preşedinte Gorun ar vrea să revină. Nu este adevărat. Dumnealui a făcut aceste afirmaţii public. Plecarea mea nu s-ar datora faptului că domnia sa ar dori să vină rector al universităţii.

Rep.: Ştim că universitatea are un nou prorector. Mai este un post vacant de prorector. Pe cine veţi propune?    

M.B.: Eu m-am gândit la doamna Amalia Tudoruţ. Este conferenţiar la Facultatea de Relaţii Internaţionale pe pregătire economică. Trebuie să port o discuţie cu dumneaei. N-am putut purta această discuţie pentru că este plecată în mobilităţi Erasmus. Noul prorector poate fi stabilit în şedinţa ordinară de luna aceasta sau mai devreme.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: