Vîlceanu: Drăguşin să aleagă - partidul sau prefectul!

Copreşedintele Alianţei Creştin Liberale (ACL), Dan Vîlceanu, a declarat că liberalul Virgil Drăguşin va trebui să aleagă între partid şi funcţia de consilier în cadrul Corpului de Control al prefectului de Gorj, Alin Văcaru. Vîlceanu spune că nu poate face şedinţe şi strategii de campanie cu cineva care lucrează pentru „prefectul roşu“. Contactat telefonic, Virgil Drăguşin a declarat că nu doreşte să comenteze până nu discută cu Vîlceanu, menţionând că transferul său de la Direcţia de Agricultură la Corpul de Control nu e sigur. Oferta pe care a primit-o Drăguşin a venit în acelaşi timp cu avizul pe care PNL l-a dat pentru ca PSD să-şi pună consilier local la Târgu Jiu, trecând peste un liberal din listă.

Reporter: A existat un troc între PNL şi PSD prin care Virgil Drăguşin ajunge la Prefectură, iar PSD îl pune consilier pe Mihai Gherghe?

Dan Vîlceanu: Nu ştiu dacă a existat un troc sau nu sau, dacă trocul a existat, s-a făcut printr-un document nelegal, pentru că acea hotărâre de consiliu din punctul nostru de vedere este nelegală. Dacă a fost făcut un troc, el a fost făcut pentru nimic. A fost o înţelegere între prefect şi Virgil Drăguşin, pentru că dacă el s-a materializat printr-o hotărâre de consiliu nelegală, ea va fi desfiinţată în instanţă.

Rep.: Cum vedeţi această înţelegere?

D.V.: Din punct de vedere politic, cel puţin din punctul meu de vedere, Virgil Drăguşin ar trebui să-şi aleagă: ori la prefectul roşu ori în Biroul Politic al ACL. Pentru că nu putem face şedinţe de campanie cu şeful corpului de control al prefectului la şedinţă.

Rep.: Veţi avea o discuţie cu Dian Popescu pe acest subiect? O să-i cereţi lui Dian Popescu să ia măsuri?

D.V.: Lucrurile se întâmplă altfel decât la PSD. Aici avem un birou politic al Alianţei Creştin Liberale şi acolo sunt luate deciziile. Nu discut cu Dian Popescu, discutăm la şedinţă, cu toţi membrii, o situaţie de genul acesta.

Rep.: Când va fi şedinţa la care se va analiza această situaţie?

D.V.: Probabil peste o săptămână. Sau chiar mai devreme pentru că va trebui să avem o întâlnire dacă va fi anunţat candidatul. Atunci o să începem campania de strângere de semnături.

Rep.: Există posibilitatea ca Virgil Drăguşin să fie exclus?

D.V.: Nu cred că va fi nevoie. Cred că domnul Drăguşin, aşa cum a demonstrat toţi anii ăştia, e o persoană rezonabilă. Eu nu cred că va rămâne acolo, pentru că şi dânsul îşi va da seama că cele două calităţi nu pot coexista. 

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: