Pârvulescu: Reacţia minerilor făcuţi paznici va fi dură

Liderul sindical Dan Pârvulescu avertizează că nu au trecut 360 de mineri la Direcţia de pază condusă de Ion Răuţ, aşa cum a transmis acesta, ci poate atâţia au făcut cursul de agent de securitate. Pârvulescu spune că reacţia minerilor va fi dură atunci când se vor vedea cu salariul diminuat.

Reporter: Domnul Răuţ transmite că ar fi trecut 360 de oameni la pază.

Dan Pârvulescu: În primul rând nu au trecut de bunăvoie. Domnul Ion Răuţ şi cu restul domnilor din fruntea CEO au făcut toate demersurile neortodoxe pentru a forţa acest oameni de a se duce la un curs de calificare sub nivelul pregătirii profesionale a dumnealor. Deocamdată nu au trecut. I-au forţat să se ducă la acel curs de agent de pază, de securitate, cum îi place lui Răuţ să-l numească.

Rep.: Oamenii ce spun?

D.P.: Ar trebui să-i întrebaţi ce părere au şi cum a fost forţaţi să facă acel curs.

Rep.: Cum credeţi că se va termina această poveste, vor trece la pază?

D.P.: Când vor primi decizii, cei care doresc vor face contestaţii. Nu au ce face acum pentru că faptul că i-a trimis compania la un curs e obligaţia salariaţilor. Că dacă nu se duc îi pun ăştia nemotivat şi-i dau afară. Că ei nu ştiu cum să facă să dea oameni afară, să plece singuri, prin diverse metode.

Rep.: Vor accepta oamenii?

D.P.: Aţi accepta dacă v-ar trece cineva de la 20 de milioane la 12 milioane în contextul în care aveţi 15 milioane rate?  E posibil să fie cazuri extreme, vă spun. Dacă se vor vedea agenţi de securitate, cu salariul diminuat, nu ştiu ce reacţie vor avea. Nu vreau să fiu în prejma celor care i-au pus pe listele alea.

Rep.: Ar accepta dacă salariul ar rămâne neschimbat?

D.P.: Nu poate să rămână salariul neschimbat. E o glumă aruncată de unii sau alţii. Dacă salariul ar rămâne neschimbat ar rămâne ca astăzi, prin sistemul de pază pe care-l fac salariaţi. Şi acum, în cariere, paza o fac salariaţii noştri excavatorişti, maşinişti, lăcătuşi, aceştia fac pază. Ei trebuie să găsească metodele de a mai tăia din salarii.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: