Canalizare recepționată și apoi furată

Bani europeni cheltuiți degeaba într-o comună din Gorj, pe un sistem de canalizare care nu a funcționat niciodată. Vorbim de comuna Aninoasa, acolo unde autoritățile locale au reușit cu greu să realizeze cu fonduri europene un sistem de canalizare pe aproximativ 3 kilometri, sistem la care nu s-a branșat nici un localnic. Mai mult decât atât, acum și dacă ar vrea să beneficieze de canalizare nu mai pot, pentru că mai multe elemente din canalizare au fost furate.

Canalizarea din satul Bobaia a fost realizată în anul 2014 și face parte dintr-un proiect integrat finanțat din fonduri europene. Acest sistem a fost făcut doar pe o distanță de 3 kilometri din sat, dar nu a funcționat niciodată.

”Canalizarea nu este funcțională și nu a fost niciodată. S-a ajuns în această situație din cauza cetățenilor care inițial nu au vrut să se branșeze la rețea. Investiția a fost făcută cu fonduri europene, a fost recepționată, dar pentru că oamenii nu s-au racordat nu a funcționat, iar apoi persoane rău intenționate au început să fure părți din canalizare. Acum oricum nu o putem folosi, dar nici nu avem cereri pentru racord”, a declarat Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.

Petroi susține că fiecare furt a fost anunțat la poliție, însă vinovații nu au fost depistați. ”Sunt furate mai multe părți din canalizare. Ne-au furat până și sistemul de supraveghere video de la stația de epurare și capacele de la cămine. Furturile au început în urmă cu trei ani și s-au perpetuat. Nu avem stabilită o valoare a prejudiciului. Există plângeri făcute la poliție, dar nu s-au găsit nici până acum vinovații”, a mai spus Petroi.

Deși acest sistem de canalizare nefuncțional continuă să creeze probleme, autoritățile susțin că vor continua să extindă rețeaua. ”Chiar dacă este nefuncțional, de fiecare dată când plouă noi mergem cu o vidanjă și scoatem apa din cămine ca să nu refuleze. Noi o să încercăm să refacem acest sistem de canalizare și cu siguranță, dacă se vor mai da fonduri pentru canalizare, o să facem proiecte și pentru restul comunei, chiar dacă o parte din oamenii din satul Bobaia nu au vrut să se bucure de această utilitate”, a mai spus Petroi.

Primarul din Aninoasa nu-și mai amintește cât a costat sistemul de canalizare, doar că din cauza aceste investiții realizată cu bani europeni primăria a avut conturile blocate și a fost restricționată în a mai accesa fonduri europene.

Vizualizări: 4,698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: