Spital amendat pentru lipsa autorizației de incendiu. „Cum poți să repari dacă secția e plină de pacienți?”

Situație de neieșit pentru spitalul din Târgu-Cărbunești. Pentru că nu are autorizație în caz de incendiu pentru secția de Terapie Intensivă, unitatea medicală a fost amendată de pompieri. Autoritățile spun că le e imposibil să intre în legalitate. Secția e plină de pacienți și muncitorii nu ar avea cum să lucreze acolo.

Controale pe marginea autorizațiilor în caz de incendiu au venit după tragedia din spitalul de la Piatra Neamț. Pompierii gorjeni au constatat că și în unitățile medicale din Gorj sunt probleme, iar bolnavii și cadrele medicale ar fi în pericol în cazul unui incendiu.

Au dat amenzi, dar nu se știe când ar putea fi îndreptate neregulile. Un exemplu în acest sens vine de la Târgu-Cărbunești. Spitalul a fost amendat tocmai din cauză că nu are această autorizație, dar primăria nici nu poate interveni să facă investițiile de care este nevoie. Secția e plină de pacienți și spitalul nu are unde să-i mute așa că nici muncitorii nu pot intra în spital pentru reparații.

„După ce a fost făcut spital Covid, ne-am trezit că nu avem autorizație la incendiu pentru secția de ATI. S-a făcut control, s-a dat amendă. Am încercat să găsim soluții, dar cum să lucrezi acolo, când secția e plină de bolnavi? Cine poate să intre și să lucreze acolo să facă acele sisteme? Iarăși trăim într-o nebunie pur românească. Ne trezim că dăm amendă, dar nu putem să facem nimic să intrăm în legalitate. În momentul când aceste spitale au fost nominalizate prin ordin de ministru, cred că trebuia să aibă anumite criterii, nu să le nominalizezi pur și simplu”, a spus primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău.

Trei dintre cele șapte spitale din Gorj nu au autorizație de securitate în caz de incendiu. Pompierii au aplicat cinci amenzi și 45 de avertismente în urma controalelor.

Vizualizări: 1,122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: