Șantier amendat pentru poluare

Aer poluat în Târgu Jiu. Stația de monitorizare a calității aerului a înregistrat joi valori crescute la indicatorul de calitate a aerului PM10.

Mai multe echipe de comisari de mediu au făcut verificări în vederea identificării posibilelor surse de poluare. Astfel, o societate care desfășoară activitate de construcții civile în imediata apropiere a stației de monitorizare a calității aerului din Târgu Jiu, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, pentru abateri la legislația de mediu.

„Ori de câte ori stațiile de monitorizare a calității aerului vor înregistra valori peste limitele admise la indicatorii de calitate a aerului, echipele de comisari ai Gărzii de Mediu Gorj vor fi în alertă pentru a identifica posibilele surse de poluare și pentru a dispune măsurile legale”, a transmis Garda de Mediu Gorj.

PM2.5 și PM10 sunt cei mai importanți indicatori când vine vorba despre poluarea aerului. Aceste particulele pătrund cu ușurință adânc în plămâni, lucru ce poate duce la inflamații la nivelul pulmonar. Particulele poluante de acest fel se găsesc pretutindeni, de la praful de pe stradă, noxele centralelor termice și industriale, la combustibili și trafic.

Vizualizări: 981

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: