O comună din Gorj ar putea deveni oraș

Un primar din Gorj vrea să transforme localitatea pe care o păstorește  în oraș. Primarul din comuna Turburea, Ion Bârcă, spune că va organiza un referendum în acest sens. Bârcă mai afirmă faptul că localitatea Turburea are toate utilitățile necesare și ar fi păcat să nu beneficieze de statutul de oraș.

”Așteptăm bugetele la ora actuală. Acum să îmi termin investițiile pe care le am și cred că aș putea să fac un referendum în Turburea. Vrem să transformăm comuna Turburea în oraș. Mă mândresc ca această comună să treacă în rândul orașelor. Avem toate utilitățile și vreau să termin și drumul. Avem tot ce ne trebuie”, a spus primarul Bârcă.

Primarul a explicat care ar fi și avantajele acestei decizii. ”Avantajul ar fi legat de atragerea anumitor fonduri europene.  Este și o chestie de orgoliu. În 2009 când am preluat primăria, comuna era altfel, iar acum este superbă”, a mai afirmat primarul.

Ion Bârcă a stat de vorbă și cu cetățenii și spune că aceștia au văzut cu ochi buni o astfel de decizie. Un oraș trebuie să aibă peste zece mii de locuitori, ceea ce nu este cazul comunei Turburea.

Vizualizări: 4,025

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: