Când încep discuţiile pe noul contract colectiv de muncă

Prima şedinţă a comisiei mixte sindicate - administraţie pe 2017 s-a încheiat fără mari concluzii. Au avut loc discuţii preliminare despre negocierile contractului colectiv de muncă, dar şi aprobarea unor ajutoare de boală. Negocierile pentru noul CCM ar putea începe pe 10 februarie.

Preşedintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), Dan Pîrvulescu, a declarat că în ședința comisiei formată din sindicaliști și șefi din administrație au fost discuții preliminare pentru începerea negocierilor pentru contractul colectiv de muncă. Actualul contract expiră pe 31 martie. Sindicalistul a mai spus că a cerut o serie informații pentru a-şi face planul de bătaie pentru negocieri, printre acestea fiind și bugetul de venituri și cheltuieli pe 2017. Pîrvulescu speră că până pe 25 ianuarie sindicatele vor avea bugetul.
Negocierile pentru noul contract trebuie să înceapă cu 45 de zile înainte să expire vechiul document. Data probabilă de începere a discuţiilor este 10 februarie.

Discuţii despre organigramă
De asemenea, s-a discutat despre organigrama pe care noua conducere a anunţat că o va avea în ianuarie. Liderul sindical spune că speră să fie o restructurare a TESA corect făcută. Sorin Boza, directorul general al CEO, spunea că această organigramă va fi aprobată până pe 15 ianuarie. Deocamdată nu a fost aprobată. “Le-am solicitat, cel puțin federația noastră, ca atunci când prezintă acest lucru să ne spună și nouă ce fundamente au stat la baza noii organigrame, pentru fiecare restructurare în parte. Și nu mă refer la șefi, pe ei pot să-i reducă de tot, că unii sunt degeaba. Mă refer la TESA de execuţie, pentru că sunt zvonuri că unele direcții s-ar mișcora extraordinar de mult, altele nu. Și, dacă se adeverește, nu prea e logic pentru că fiecare direcție are un volum de atribuții. Sunt altele care sunt supradimensionate, exemplu fostele cariere din fosta SNLO. Acolo TESA e foarte firavă față de ce e în Jilț”, a declarat Dan Pîrvulescu.

Vizualizări: 1,456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: