Legea energiei, modificată. Este vizat și CE Oltenia!

Guvernul schimbă din nou Legea energiei electrice și a gazelor naturale, dar și statutul funcționarilor din Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Modificările aduse legii afectează tarifele și taxele de transport și distribuție. De asemenea, va analiza măsura în care va putea reveni asupra angajamentelor României de închidere a unor mine de cărbune, potrivit informațiilor furnizate de profit.ro.

Guvernul va lua măsuri după problemele cu stocurile de cărbune, în sensul că va revizui angajamentele României de a închide mai multe cariere și mine. “Va fi analizată decizia Guvernului de a fi închise mai multe mine, deoarece noua coaliție de guvernare consideră că oricum producția de cărbune nu este suficientă, iar iarna actuală a dovedit acest lucru”, au afirmat sursele citate. „Ca să închidem o carieră trebuie să ne asigurăm că avem alte cariere care să producă necesarul pentru producția de energie pe care o avem în buget. E sigur că vom umbla la costurile de producție, vom umbla un pic la personal, poate la TESA, nu la muncitori, vom schimba partea de organizare. E greu să spui că mâine închidem Lupoaia sau Husnicioara. Nu avem astăzi cum, eu cel puțin, să fac astfel de afirmații“, a declarat și directorul Sorin Boza într-o emisiune TV.

În următoarea perioadă va fi format un grup de lucru la care vor participa reprezentanți ai principalelor companii din domeniul energetic, dar și parlamentari, reprezentanți ai ministerelor, ANRE, Autorității Naționale pentru Resurse Minerale, care vor lucra la proiectul de modificare a Legii energiei electrice și a gazelor naturale. Ei vor încerca să găsească noi taxe care să înlocuiască taxa pe construcţii, eliminată de fostul Guvern. În domeniul gazelor naturale, schimbările legislative vor viza introducerea graduală a calorimetrelor, care măsoară puterea calorică a gazelor naturale furnizate inclusiv populaţiei. Modificări vor fi și la ANRE. Se va interzice angajaților ANRE să fie angajați de către o companie a cărei activitate este reglementată de Autoritate, pentru o perioadă de câțiva ani după părăsirea funcției.

Vizualizări: 2,646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: