Când va fi reabilitat Spitalul Județean

Un proiect de care se vorbește de aproape doi ani ar putea deveni realitate. 4,5 milioane de euro, fonduri europene, vor fi investiți în reabilitarea termoenergetică a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Vorbim de clădirea situată în Strada Tudor Vladimirescu. Lucrările ar putea demara în primăvara anului viitor.

Licitația a avut loc deja. Cinci firme au venit cu oferte. Acestea vor fi analizate până la sfrârșitul lunii ianuarie, când se va stabili ce societate poate începe lucrările.  “Consiliul Județean Gorj a accesat suma de 4,5 milioane de euro pentru reabilitarea termoenergetică a sediului din Strada Tudor Vladimirescu. Suntem în evaluarea proiectului tehnic. Avem cinci oferte și în luna ianuarie cred că vom avea câștigătorul, după care să trecem la etapa de realizare a proiectului tehnic și execuția lucrării”, a transmis Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

O altă investiție în sistemul medical va fi la cealaltă clădire a spitalului, unde va fi modernizată Secția de Primiri Urgențe, tot cu bani care provin de la Uniunea Europeană: „Județului Gorj i-a fost aprobată și alocată suma de 1,5 milioane de euro pentru reabilitarea și modernizarea Secției de Primiri Urgențe de pe Strada Progresului. Se așteaptă doar semnăturile finale de la Ministerul Dezvoltării. Urmează ca noi să scoatem la licitație procedurile de proiectare și achiziție”.

Vizualizări: 1,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: