Doar soarele ne scapă de munții de zăpadă

Târgujienii nu vor scăpa prea curând de munții de zăpadă de pe marginea șoselelor, din cartiere ori de pe trotuare. Municipalitatea susține că acționează în fiecare noapte pentru ridicarea mormanelor de omăt, dar acțiunea este una de durată și muncitorilor le va fi imposibil să care toată zăpada în afara orașului.

În fiecare noapte, patru utilaje ridică zăpada din cartierele centrale și de pe principalele bulevarde. Chiar dacă nu a mai nins de aproape două săptămâni, încă vedem grămezi de zăpadă care blochează circulația ori țin blocate locuri de parcare. “Vor mai fi. Avem patru echipe în fiecare noapte care funcționează permanent, de la ora 7 seara până la 7 dimineața, ținând cont că nu poți ridica zăpada în timpul zilei, mai ales că traficul este extrem de aglomerat”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Primarul a precizat că nu poate fi ridicată toată zăpada, fiind vorba de o cantitate foarte mare. “Toată zăpada din municipiul Târgu Jiu nu va putea fi ridicată niciodată, dar încercăm în arterele principale, cartierele și străzile unde traficul este aglomerat. Încercăm să le facem funcționale”, a spus Romanescu.

Edilul a subliniat că el este cel care supraveghează activitatea utilajelor în fiecare noapte. Polițiștii locali se asigură că târgujienii își mută mașinile din calea buldozerelor pentru ca acțiunea de deszăpezire să nu fie împiedicată. „Eu, personal, supervizez activitatea. Este a șaptea noaptea când particip la această activitate. Voi merge în teren în fiecare noapte. Lucrurile s-au desfășurat bine”, spune primarul.

Romanescu a spus și care sunt zonele în care s-a intervenit. “Joi noaptea, am avut Bulevardul Ecaterina Teodoroiu și Calea Severinului. Vineri noaptea, la fel, plus strada Genevei, strada Griviței. Poliția Locală informează de fiecare dată cetățenii să ridice mașinile, ca să facem deszăpezirea mult mai ușor”, a mai explicat Romanescu.

Șoferii se plâng de faptul că sunt grămezi de zăpadă făcute în intersecții, care le afectează vizibilitatea. De asemenea, mormane de zăpadă sunt și lângă trecerile de pietoni.

Vizualizări: 1,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: