Când vom afla neregulile din spital! Cosmin Popescu: Lucrăm la un rezumat

După ce până și ministrul Sănătății a fost amenințat cu plângere penală dacă nu face publice concluziile Corpului de Control după verificările făcute la spitalul din Târgu Jiu, președintele Consiliului Județean Gorj face anunțul: Lucrează la un rezumat al raportului și îl va face public în scurt timp. Acesta va conține neregulile pe care le-au identificat cei de la Ministerul Sănătății, măsurile trasate celor de la spital și dacă au fost sau nu realizate până în prezent.

A trecut deja o jumătate de an de la verificările dispuse de ministrul Sorina Pintea la spitalul din Târgu Jiu, dar nici până acum nu a fost prezentat raportul făcut de Corpul de Control. Aleșii au preferat să țină dosarul în sertar pe motiv că acesta conține date personale ale unor angajați ai spitalului sau pacienți și nu le pot divulga.

După un șir lung de presiuni ca acest raport să fie făcut cunoscut și gorjenilor, Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a transmis că va face acest lucru în curând. Lucrează deja la redactarea unui rezumat care să conțină toate datele transmise de controlorii ministeriali. „Se lucrează la materialul privind prezentarea a tot ce s-a verificat. Sunt 12 verificări, pe fiecare latură, economică, achiziții, protocoale medicale. Ce s-a hotărât de către Corpul de Control privind măsurile dispuse, termene de ducere la îndeplinire și ce s-a făcut până la această dată și dacă sunt în termen. O să fie prezentat un material cu fiecare aspect verificat de Corpul de Control al ministrului. O să fie un rezumat pentru că, în raport, sunt foarte multe date personale ale celor care au făcut note, referate. Exact ce s-a verificat, deficiențele găsite, modul cum vor fi rezolvate, cum se regăsesc la această dată”, a spus Cosmin Popescu.

În plus, acesta le-a transmis aleșilor județeni că pot oricând să consulte raportul Corpului de Control cu condiția să nu facă publice date personale din acesta. „Pot oricând să-l citească, cu condiția respectării clauzelor de confidențialitate așa cum se spune în raport și este normal să păstrezi anumite date confidențiale ale unor salariați sau ale unor pacienți pentru că sunt unele aspecte care i-ar putea afecta”, a mai transmis șeful CJ Gorj.

Vizualizări: 769

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: