Când vor începe plățile către creditorii de la Pandurii!

Firma care administrează falimentul clubului Pandurii urmează să înceapă, în cursul acestei luni, plățile către creditorii de la Pandurii. Fostul președinte Marin Condescu a dezvăluit câți bani mai sunt în contul clubului și ce sume mai are de încasat lichidatorul judiciar pentru plata datoriilor.

În contul clubului Pandurii, administrat acum de lichidatorul judiciar desemnat să se ocupe de procedura de faliment, sunt aproximativ 5 milioane de lei. În cadrul emisiunii „Sportul Gorjean”, de la Radio Infinit, Marin Condescu a dezvăluit că, în cursul acestei luni, vor fi demarate plățile către creditori. „Acum, în contul clubului există 4,8 milioane de lei . Aceștia sunt în cont și sperăm să mai vină încă patru milioane și vor începe să fie plătite datoriile către jucătorii și angajații care sunt la masa credală până în octombrie 2016”, a precizat fostul președinte al pandurilor, Marin Condescu, cel care a condus Adunarea Creditorilor de la club după intrarea în insolvență, de când s-au recuperat sume mari de bani de la foștii membri asociați: „Pandurii Târgu Jiu, prin administratorul special și cu Adunarea Creditorilor, a reușit să recupereze, de la cei care s-au angajat din 2014 că finanțează echipa, peste 200 de milioane de lei. Acești bani au fost folosiți pentru plata salariilor din perioada 2016 – 2022,  când s-a declarat falimentul. Pandurii a intrat în faliment pentru că nu s-a încadrat cu plățile în cei patru ani, cât prevede Legea Insolvenței să achităm datoriile, asta datorită proceselor lungi. Dar au fost plătiți toți banii care erau datorie către ANAF și urmează acum, după data de 20 februarie, să începem să plătim banii și la jucătorii și angajații care sunt la masa credală, până în octombrie 2016. Sperăm să recuperăm și pe cei 4 milioane de lei pentru perioada 2018 – 2022, tot de la membrii asociați. Procesul este pe rol”.

Fostul președinte a explicat că mai sunt de recuperat bani și din vânzarea bunurilor clubului: „De la Pandurii mai sunt de vânzare partea din Hotelul de la Rânca, USMO a cuantificat datoria către Pandurii în partea pe care o avea din Hotelul de la Rânca și a cedat-o tot clubului Pandurii, pentru că la momentul acela se spera că  Pandurii va ieși din insolvență. Mai este Centrul de Copii și Juniori și mașinile pe care le mai avea clubul, plus acel teren de pe Prelungirea Panduri. Anumite structuri s-au bucurat foarte mult că pot achiziționa Centrul de Copii și Juniori dar ceea ce trebuie să le spun acestora că nimic din ceea ce era al clubului Pandurii nu mai aparține decât creditorilor iar acolo, la masa credală, sunt toți jucătorii care au activat până în 2016 la Pandurii și angajații care au de încasat bani”.

Clubul de fotbal Pandurii se afla în insolvență din luna octombrie 2016, termenul procedurii fiind prelungit ulterior în perioada pandemiei. În 2022 clubul Pandurii a intrat în faliment iar până acum nu s-a făcut nici o plată către creditori. 

Vizualizări: 1,574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: