Candidat condamnat din Drăguţeşti, radiat din buletinul de vot

Un candidat la Consiliul Local Drăguţeşti a fost radiat de pe buletinul de vot din cauza unei condamnări definitive, prin care i s-au interzis şi drepturile civile. Este vorba despre Florentina-Denisa Drăguţ, în vârstă de 26 de ani, care a fost condamnată în anul 2014, cu suspendare, într-un dosar de trafic de persoane. Tânăra spune că i s-au adus mai multe acuzaţii, însă i s-a reţinut doar cea de susţinere a grupului infracţional.
Florentina-Denisa Drăguţ este pe lista de consilieri locali PSRo la Drăguţeşti, pe poziţia a treia. Asta în condiţiile în care execută o pedeapsă cu suspendare într-un dosar de trafic de persoane. „Direcţia de Statistică a descoperit o candidată de la Circumscripţia Drăguţeşti, trecută pe poziţia a treia din partea unui partid, căreia i s-a interzis dreptul de a candida, până în anul 2017, printr-o hotărâre judecătorească definitivă. Suntem în situaţia în care nu mai putem face nimic. O să rămână pe buletinul de vot, dar o să fie probleme la validarea mandatului în situaţia în care va fi aleasă, însă la partidul la care este se pare că nu va fi loc eligibil şi astfel vor fi evitate problemele”, a declarat Ion Stănulescu, preşedintele Biroului Electoral Judeţean.
Florentina-Denisa Drăguţ a fost condamnată într-un dosar de trafic de persoane, însă spune că i s-a reţinut doar infracţiunea de susţinere a grupului infracţional. Acesta a precizat că îşi va retrage candidatura. „Miercuri mă voi întâlni cu doamna preşedintă de la Circumscripţia Electorală şi voi rezolva această problemă. Este o mare încurcătură, s-a ştiut despre condamnarea mea şi totuşi s-a continuat. Am evitat să mai iau legătura cu acel om care se ocupă de campania electorală doar ca să nu mai fiu implicată, însă s-a ajuns prea departe. Am ştiut de la bun început că nu am voie să candidez, dar persoana care mi-a propus a mers prea departe, erau în disperare, au mers prin toate satele posibile, doar să facă rost de oameni ca să aibă listă de consilieri. Eu i-am întrebat dacă există vreun risc în cazul în care am cazier, însă mi-au spus că nu există risc decât în cazul primarului şi viceprimarului”, a declarat Florentina-Denisa Drăguţ.
SUSPECT
Preşedintele PSRo Drăguţeşti susţine că nu a ştiut nimic despre condamnarea candidatei partidului său, însă i s-a părut suspect comportamentul acesteia. „Am aflat şi eu de la preşedinta de circumscripţie. Eu nu am ştiut despre condamnare în momentul în care şi-a întocmit dosarul de consilier. Am pus-o pe lista de consilieri, însă în momentul în care am rugat-o să vină să facem o fotografie pentru afiş, a spus că nu poate să vină pentru că lucrează la o cofetărie în Târgu Jiu şi nu o lasă şeful să plece de la serviciu. Dacă ştiam că are condamnare mă lipseam. La mine a venit însoţită de o altă persoană, care mi-a recomandat-o”, a declarat Constantin Crăciun, preşedintele PSRo Drăguţeşti.

Vizualizări: 2,310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: