Candidat reclamat pentru că a ajutat o femeie izolată fără mâncare, apă, căldură și lumină

Un candidat gorjean la alegerile parlamentare a fost reclamat la Biroul Electoral Central de un cetățean, după ce a semnalat cazul femeii din Târgu Jiu care era în izolare la domiciliu, fără niciun ajutor, deși era debranșată de la toate utilitățile, neavând apă, energie electrică sau gaze naturale. Cel care a sesizat public cazul femeii este Nicolae Ivăniși, candidat al Partidului Ecologist Român Gorj la Camera Deputaților. Petiția gorjeanului nemulțumit a fost înaintată către Biroul Electoral Gorj, care a constatat că este neîntemeiată.

Ivăniși a făcut acum câteva zile un live pe facebook, pe paginia televiziunii online pe care o deține, Sabotorii Gorjului. Acolo a semnalat cazul femeii care stătea singură în casă, pe frig și în întuneric, fiind izolată după ce mama ei a fost depistată cu Covid-19.

Nicio instituție din Gorj nu o ajuta pe femeie, pentru că nu era în evidența nimănui. Cei de la DSP Dolj au decis să o izoleze pe femeia de 51 de ani, iar conducerea Direcției de Sănătate Publică Gorj nu fusese anunțată.

Abia după ce Ivăniși a sunat la 112, chiar în timpul live-ului, autoritățile au aflat de caz și au intervenit. Femeia de 51 de ani a fost mutată într-un centru de carantină, iar mai mulți tineri s-au mobilizat și au strâns bani pentru a plăti parțial facturile. Între timp, mama femeii izolate a murit, fiind de asemenea nevoie de mobilizarea unor oameni pentru a asigura cele necesare înmormântării, mobilizare pe care tot Ivăniși a făcut-o.

Cum nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, Ivăniși a fost reclamat la Biroul Electoral Central, culmea, pentru că în articolul din Pandurul, care a relatat situația, a fost menționată calitatea acestuia de candidat. Asta deși Ivăniși, în live-ul lui de pe facebook, nu făcuse nicio referire în acest sens.

Așa cum era și firesc, BEJ Gorj a respins plângerea care conținea doar articolul din Pandurul și mențiunea “O fi legal în plină campanie electorală?”. Biroul Electoral Județean Gorj a analizat duminică așa-zisa plângere, constatând că “au fost respectate prevederile art. 65 din Legea 208/2015, în condițiile în care candidatul respectiv și-a exprimat liber o opinie cu privire la un caz social, iar articolul nu cuprinde referiri jignitoare față de alți competitori electorali, nu folosește mesaje defăimătoare ori cu caracter discriminatoriu, de incitare la ură sau intoleranță”.

BEJ Gorj a constatat că articolul de presă nu se încadrează la “material de propagandă electorală”. Potrivit BEJ, “articolul din ziar are o singură referire la alegerile parlamentare din 2020, autorul articolul informând că persoana ce s-a implicat în rezolvarea problemei umanitare, domnul Ivăniși Nicolae, candidează la alegerile parlamentare 2020 din partea PER, iar anterior la alegerile locale a candidat din partea ADN”.

Pe cale de consecință, BEJ Gorj a decis să respingă plângerea, petentul putând face contestație în termen de 48 de ore de la data afișării.

Galerie foto


Vizualizări: 4,536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: