Propune ca ședințele de CL să fie transmise pe site-urile primăriilor

USR Gorj are în plan punerea în aplicare a unui proiect în 38 de localități din județ. Este vorba despre localitățile acolo unde Uniunea Salvați România a obținut mandate de consilieri în urma alegerilor locale, fiind vorba despre 50 de persoane care au reușit să prindă o astfel de funcție.

Radu Miruță, candidatul USR-PLUS la Camera Deputaților, spune că acest proiect prevede transmiterea video, pe site-urile primăriilor, a tuturor ședințelor de Consiliu Local. Astfel, cetățenii vor putea vedea exact ce proiecte sunt votate și care nu vor fi acceptate, spune Miruță.

”În 38 de primării se va depune un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care USR deschide primăria către oameni. Solicităm Consiliului Local transmiterea în format video a tuturor ședințelor de CL. Așadar, vrem ca pe site-ul primăriilor să fie transmise toate ședințele. USR a intrat în consiliul local în 38 de primării. Începând de săptămâna viitoare se va propune la vot deschiderea ușilor primăriilor către cetățeni. Vrem să vedem care sunt motivele pentru care majoritățile din consiliile locale se vor opune. Ce au de ascuns? Este democrație participativă. Cu i-ar deranja? Conform legii toate primăriile trebuie să aibă website. Să încarci acel video cu ședința de Consiliu Local pe site nu este o chestiune complicată”, a afirmat Radu Miruță, în cadrul unei conferințe de presă.

Vizualizări: 865

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: