PSD și PNL se ceartă pe drumul expres, blocat de doi ani în licitație

15 septembrie a fost termenul promis de premierul Orban, în vară, pentru semnarea contractului pentru drumul expres Târgu Jiu - Craiova. Era deja a treia campanie electorală în care PNL promitea acest drum, aflat în licitație din martie 2019. Dar, în programul electoral al PNL din această campanie, este o pagină dedicată drumurilor expres și autostrăzilor promise pentru următorii patru ani, Târgu Jiu - Craiova nefiind prins nici la investiții noi, nici la cele în continuare.

PNL Gorj a explicat într-un comunicat că guvernul a deblocat licitația, deși ea este în continuare blocată. De altfel, în campania de la locale, un candidat a anunțat chiar atribuirea contractului, ceea ce s-a dovedit desigur a nu fi adevărat.

PNL Gorj revine în comunicat cu un nou termen, decembrie 2020. „Conform informațiilor oficiale furnizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), drumul care va avea o lungime de 101 km, din care 73 de km pe raza județului Gorj, este finanțat cu fonduri europene, astfel: POIM 2014-2020 – etapa de proiectare și FEDR 2021-2030 – etapa de execuție. În acest moment, procedura de atribuire a contractului privind studiul de fezabilitate și proiectul tehnic este în etapa de evaluare a ofertelor iar termenul estimat pentru finalizarea procedurii și comunicarea rezultatului către ofertanți este 04.12.2020. De asemenea, termenul estimat pentru semnarea contractului -în situația în care nu vor fi contestații- îl reprezintă data de 15 decembrie 2020“, a explicat PNL.

Cei de la PSD Gorj au reacționat cu furie la noul termen de semnare, care va fi după alegeri. „O dovadă de minimă decență a liderilor PNL și de respect față de gorjeni, până la urmă, ar fi fost ca cei care au venit în Gorj cu tolba plină de promisiuni, anunțând data de 15 septembrie, să iasă acum și să admită că sunt niște mincinoși. Adică domnul Orban, domnul Vîlceanu și alți lideri ai PNL care, în luna august, promiteau marea cu sarea pentru județul nostru, să nu se ascundă în spatele unui așa-zis departament de comunicare pentru a-și justifica minciunile. Până și faptul că noul termen, de 15 decembrie, nu este asumat de vreun lider anume, ci de un departament de la partid, este cea mai bună dovadă a lipsei de soluții a PNL, nu doar pentru județul Gorj, ci pentru întreaga țară”, a declarat președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, citat într-un comunicat.

Social-democrații spun în comunicat că nu așteaptă demisii și scuze de la liberali, pentru că liderii lor nu au onoare: „Trecând peste aroganța unor lideri locali ai PNL care își asumă proiecte inițiate, demarate și finalizate de către guvernarea social-democrată, PSD Gorj nu așteaptă, evident, nici demisii de onoare și nici scuze publice din partea liderilor PNL pentru toate minciunile pe care le aruncă pe piață, pentru simplul motiv că liderii PNL nu au nici onoare, nici responsabilitatea de a face ceea ce promit“. (A.A.)

Vizualizări: 1,058

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: