Candidat reclamat pentru că a început campania ilegal

Mădălin Paliță, candidatul Pro România din comuna gorjeană Dănești, s-a pus pe treabă, deși mai sunt câteva luni până la alegerile locale. Acesta are deja bannere prin care informează că este candidat la funcția de primar, pe care le-a amplasat în localitate.

Asta i-a atras însă plângeri din partea social-democraților din localitate. TSD Dănești a comunicat că “s-au făcut sesizari la instituțiile statului cu privire la acțiunile preelectorale de publicitate și promovare politică”, deoarece bannerul din imagine a fost amplasat ilegal.

Social-democrații susțin că, potrivit Legii nr. 185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate, cu modificarile si completarile ulterioare, proprietarul gospodariei pe care este aplasat bannerul trebuie să fie sancționat contravențional cu amendă ce poate ajunge până la 10.000 lei de către organele abilitate.

“De asemenea Autoritatea Electorală Permanentă va verifica modul de finanțare pentru bannerul respectiv”, mai arată cei din organizatia TSD Dănești.

Astfel de afișaje de promovare politica sunt permise doar dacă sunt finanțate legal prin mandatar financiar și sunt autorizate de autoritățile publice locale. (A.A.)

Vizualizări: 2,862

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: