Candidaţii invizibili

Marţi este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din iunie şi încă nu am văzut un competitor care să rupă gura târgului. Cei care sunt deja în funcţiile pentru care candidează promit că vor face în următoarele mandate ce nu au făcut în primele trei – patru. Nici ei nu mai cred ce spun, dar îşi zic în sinea lor că aşa e jocul. Cei aflaţi la prima candidatură sunt de-a dreptul invizibili. Lipsiţi de idei, cu o promovare slabă, ca să nu spun inexistentă, aceştia se mulţumesc în a se afişa pe facebook cum dau mâna cu alegătorii.
Primarii în funcţie sunt aproape imposibil de dat la o parte. Nu pentru că sunt cei mai buni, ci pentru că nimeni nu şi-a început campania acum patru ani sau măcar acum doi ani. Câtă vreme partidele şi-au găsit candidaţi cu câteva săptămâni înainte de alegeri, nu pot emite pretenţii de câştigători. Dacă au aruncat pe piaţă feţe complet necunoscute e rău, pentru că nu e timp să se prezinte electoratului. Dacă au aruncat pe piaţă traseişti hârşiţi în relele politicii, iar e rău, că nu avem de unde alege.
Miza în aceste alegeri sunt localităţile unde, din diferite motive, primarii în funcţie nu mai candidează. Acolo lupta va fi cu adevărat interesantă. În rest, mi-e greu să cred că vor fi surprize la numele de primari. Mai interesantă ar putea fi lupta pentru consiliile locale şi consiliul judeţean, procentajele principalelor partide fiind în continuă schimbare de la o săptămână la alta.

Vizualizări: 707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: