Caniculă în iunie şi iulie

Administraţia Naţională de Meteorologie a dat publicităţii informaţiile pe care le-a primit de la Centrul European pentru Prognoza Vremii. Aceste date vizează prognoza meteo pe termen mediu, în perioada mai-iulie 2011.

În iunie va fi foarte cald şi secetos. ANM avertizează că "temperaturile medii se vor situa peste valorile normale în vestul şi sud-estul ţării", sub mediile multianuale în sud-vest, centru şi nord-vest şi în limite apropiate de normele climatologice în restul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii "vor înregistra valori sub normele climatologice în majoritatea regiunilor", exceptând centrul şi sud-vestul ţării, unde acestea vor fi apropiate de mediile multianuale lunare.

În iulie, va fi la fel de cald sau chiar mai rău decât în iunie. "Regimul termic al aerului se va situa în limite apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor, exceptând areale din estul, sud-estul şi vestul ţării, unde valorile termice pot fi peste normele climatologice". Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de normele climatologice în vestul, centrul şi nordul ţării, iar în estul, sud-estul şi local în sudul ţării, acestea vor înregistra valori sub mediile multianuale lunare.

Detalii pe www.mediafax.ro

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: