Caragea, cercetat penal pentru că nu are maniere

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Viorel Salvador Caragea, este  cercetat penal pentru „purtare abuzivă în exercitarea atribuţiilor de serviciu”. Subalternii săi Ion Frăţilescu - inspector adjunct al Inspectoratului de Poliţie Gorj şi Sergiu Posea – şef al Biroului Poliţiei Municipale Rutiere, sunt cei care ar fi sesizat procurorii, nemulţumiţi fiind de faptul că au fost jigniţi şi înjuraţi de către Viorel Caragea, potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova fac cercetări pentru a stabili dacă acuzaţiile celor doi ofiţeri de poliţie aduse lui Viorel Salvador Caragea, cum că acesta are un comportament abuziv faţă de subalternii săi, sunt adevărate. „La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova au fost înregistrate două plângeri penale împotriva domnului Salvador Viorel Caragea pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi ultraj. Ca urmare a plângerilor formulate de către ofiţerii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj şi respectiv al Poliţiei Municipale, în prezent  se fac cercetări“ , a precizat Ionel Grigore, purtătorul  de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Surse din interiorul Inspectoratului de Poliţie Gorj susţin că cei doi reclamanţi sunt adjunctul Inspectoratului de Poliţie, Ion Frăţilescu, şi  şeful Biroului Poliţiei Municipale Rutiere, Sergiu Posea. Ion Frăţilescu a confirmat parţial informaţia. „Nu comentez nimic, este o anchetă în derulare, să lăsăm Parchetul să-şi facă treaba”, a spus acesta. Sergiu Posea nu au putut fi contactat pentru a oferi detalii privitoare la acest caz.

Caragea a dat deja explicaţii procurorilor

Viorel Caragea a mers la Craiova şi a răspuns la întrebările pe care procurorii i le-au adresat în legătură cu cele două reclamaţii depuse la adresa sa. Şeful Poliţiei spune că nu are nici un motiv pentru a-şi face griji.  "Orice nemulţumire împotriva mea poate fi verificată în baza unei plângeri. În cazul de faţă, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova are competenţa legală pentru a soluţiona astfel de sesizări. Nu văd nicio problemă, oricine se poate plânge, am fost audiat şi eu, probabil că şi cei care au depus plângerile şi vedem ce vor decide cei care conduc ancheta", a menţionat Caragea.

Viorel Caragea a fost numit în fruntea IPJ Gorj în urmă cu un an, el fiind anterior declarat "Poliţistul anului". În 1994, în calitate de subofiţer al Poliţiei Rutiere, Caragea a avut o altercaţie verbală cu liderul minerilor Miron Cozma, căruia nu i-a permis să parcheze maşina pe loc interzis, Cozma cerându-i atunci şoferului său să îl ducă până la scara Prefecturii Gorj. Potrivit unor martori oculari, poliţistul ar fi fost pălmuit atunci de Miron Cozma. Ulterior, Viorel Caragea a urmat diferite cursuri de specializare, fiind avansat ierarhic până la funcţia de inspector şef al IPJ Gorj.

Poreclit Fulgerică

Caragea este cunoscut pentru temperamentul exploziv pe care îl are şi care i-a atras şi o poreclă printre subalterni, aceasta fiind Fulgerică.

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: