Ciurel intră în partidul pe care l-a finantat din banii CE Rovinari

Fostul director general al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, a semnat adeziunea de înscriere în Partidul Social Democrat. După ce a cochetat cu liberalii şi, mai înainte, cu conservatorii, acesta a devenit social-democrat cu acte în regulă la luni bune după ce „Pandurul“ a publicat informaţii despre agenda găsită în biroul său şi în care membri de frunte ai PSD şi PNL Gorj figurau acolo cu nişte cifre, probabil, sume de bani, trecute în dreptul lor şi uitate de toată lumea.

Laurenţiu Ciurel a făcut anunţul respectiv într-o conferinţă de presă organizată la sediul PSD Gorj, la care a participat preşedintele executiv al filialei, Ion Călinoiu, precum şi Bebe Ionică Viorel, om de afaceri şi fost membru PDL, devenit vicepreşedinte la social-democraţi. Ciurel a precizat cu această ocazie că adeziunea respectivă este prima pe care o completează la un partid, menţionând că s-a înscris în PSD Gorj pentru că aici a regăsit "atât colaboratori de valoare, cât şi prieteni". Fostul director general a amintit că PSD a fost partidul care a înfiinţat complexurile energetice în 2004, Ciurel spunând că măsura a fost luată în ciuda opoziţiei unora şi a grevei sindicaliştilor, fără să mai amintească de pierderile gestionate atunci în sistem şi de faptul că noile unităţi au fost croite în aşa fel încât să faciliteze apariţia "băieţilor deştepţi".

El a menţionat doar că anterior nu a mai fost membru de partid, ci doar s-a bucurat de susţinerea formaţiunilor pentru diferitele funcţii de conducere pe care le-a avut în cadrul CE Rovinari. Fosta conducere a filialei Gorj a Partidului Conservator l-a prezentat însă pe Ciurel în anul 2005 ca membru al organizaţiei, acesta fiind atunci promovat consilier personal al fostului ministru al economiei, Codruţ Şereş. De asemenea, în anul 2007, Ciurel a devenit director general al CE Rovinari, el apărând de câteva ori în conferinţe de presă alături de liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, fostul director general spunând că doar a fost susţinut politic pentru funcţiile respective, fără a fi membru.

Ciurel vrea din nou la CE Rovinari

Laurenţiu Ciurel a fost director general al CE Rovinari până la începutul acestui an, când a fost schimbat de către ministrul economiei, Adriean Videanu. Ciurel s-a adresat însă luna aceasta instanţelor de judecată din cadrul Tribunalului Gorj şi a cerut să fie anulate hotărârile prin care el şi-a pierdut funcţia de conducere.

De asemenea, în cursul anului 2008, procurorii anticorupţie au confirmat că Laurenţiu Ciurel este anchetat de către Biroul Teritorial Târgu Jiu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în două dosare penale. Dosarele priveau modul în care au fost încheiate două contracte comerciale fără licitaţie, valoarea unuia dintre ele fiind de peste 150 de milioane de lei, fără TVA, anchetele nefiind finalizate nici până în prezent.

În plus, în cursul verii, Corpul de Control al CE Rovinari a constatat existenţa unui prejudiciu de 1,4 milioane lei produs prin două acte adiţionale încheiate de Ciurel cu o casă de avocatură la un contract de consultanţă juridică, documentele fiind înaintate ulterior către Poliţie pentru continuarea cercetărilor. Fostul director general a declarat în permanenţă că nu există probleme penale la niciunul dintre contractele în cauză, acesta spunând că dacă ar fi existat probe împotriva sa anchetele erau de mult timp finalizate.

Morega: Ciurel s-a înscris în PSD sperând că va fi repus în funcţie

Dan Ilie Morega afirmă că anunţul făcut de Laurenţiu Ciurel cu privire la înscrierea în PSD îl face să se gândească la o posibilă colaborare pe care acesta s-o fi avut cu social-democraţii încă de acum un an. Şeful PNL Gorj crede că fostul director general a devenit membru de partid acum în speranţa că PSD va reveni la putere şi îl va repune în funcţie. "Mi se pare total...cum să vă spun?! N-am cuvinte...El a fost invenţia lui Matei Brătianu, sindicalistul, care l-a susţinut la o întâlnire la care am fost la AVAS cu preşedintele de atunci al instituţiei, domnul Atanasiu. Am fost întrebat dacă am ceva împotriva numirii lui şi am spus că nu am. Iată însă că oportunismul politic l-a făcut să treacă la PSD. Mie mi-a spus atunci când era director că va simpatizează cu PNL şi că nu se va înscrie la un alt partid, dar, acum încep să cred că el cocheta încă de pe atunci cu PSD. Cred că cel puţin din perioada alegerilor parlamentare, din ce îmi dau seama. Oricum, bătălia finală se dă la prezidenţiale, iar el s-a înscris de pe acum în ideea că PSD va reveni la guvernare şi îl va repune pe funcţie", a menţionat Morega. (G.C)

Manţog: Ion Călinoiu era pe agenda lui Ciurel

„Cine se aseamănă se adună!“ a reacţionat şeful de campanie al Partidului Democrat Liberal Gorj atunci când a aflat că fostul director al CE Rovinari este membru PSD cu acte în regulă. „A face asemenea achiziţii este catastrofă! Eu cred că uşor, uşor începem să ne definim. După părerea mea a face astfel de achiziţii este catastrofală pentru Călinoiu. Pot să spun şi de ce, Ciurel a făcut acest pas. Se ştie că Ion Călinoiu era pe agenda lui Ciurel, lucru ăsta este făcut public“. Manţog spune că nu se aştepta ca PSD să îl primească pe Ciurel în partid. „La Rovinari, Ciurel a fost pus director cu ajutorul lui Călinoiu şi al lui Ponta. Ştiam că Ciurel este mai apropiat de PSD decât de PNL, dar nu mă aşteptam ca domnul Călinoiu să îl primească în partid”, a mai adăugat Ionel Manţog. (A.I.)

Galerie foto


Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: