Caramitru: Soacra lui Geoană m-a minţit că a participat la revoluţie ca să primească certificat

Ion Caramitru, fost membru în Biroul Executiv al CFSN şi CPUN, susţine că Margareta Costea, soacra liderului PSD Mircea Geoană, l-a minţit în1990 că a participat la Revoluţie pentru a obţine de la el o recomandare care i-a servit mai târziu pentru primirea certificatului de revoluţionar. Caramitru a declarat acest lucru în cadrul unei discuţii avute cu scriitorul şi revoluţionarul Marius Mioc, transcrisă pe blogul acestuia.

Costea i-ar fi cerut personal lui Caramitru să-i faciliteze obţinerea certificatului de revoluţionar, pe motiv că ar fi participat la evenimentele din decembrie '89. Caramitru susţine că la verificările ulterioare a constatat că a fost indus în eroare atât de Costea, cât şi de fostul lider al Partidului Ecologist, Otto Weber.
Potrivit lui Caramitru, atât Margareta Costea, cât şi Otto Weber l-ar fi minţit în 1990 pentru a obţine prin intermediul său certificatele de revoluţionar carea le dădea acces la o serie de facilităţi financiare. La aceea vreme Caramitru a semnat ca “ca primarul” o declaraţie conform cărora cei doi ar fi participat la Revoluţie,  "scrisori de recomandare" care au fost folosite apoi de Costea şi Webber pentru a dobîndi certificatul de revoluţionar. Ulterior, Caramitru a verificat spusele celor doi şi a constatat că  afirmaţiile acestora nu erau adevărate şi că a fost indus în eroare.
În 2005, soacra lui Geoană a fost acuzată de Bogdan Draghici, preşedintele Asociaţiei Europa şi director adjunct al Institutului Naţional de Administraţie Publică, în legătură cu dosarul de "revoluţionar rănit" al acesteia. Potrivit lui Drăghici, există serioase "semne de întrebare", legate atât de calitatea de luptător în Revoluţie a Margaretei Costea, cât şi de cea de rănit, fiind de presupus că a obţinut acest certificat în baza unor acte medicale false. sursa: impactnews.ro

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: