Carantină în cabanele de la Rânca

Zeci de gorjeni întorși din zonele roșii din Europa au intrat în carantină în ultimele zile. Autoritățile au dus în stațiunea Rânca primele persoane în carantină. Mai multe cabane și hoteluri din stațiune s-au transformat în centre de carantină în încercarea cabanierilor de a mai reduce din pierderi odată ce stațiunea s-a golit.

Hotelurile unde au fost cazați cei aflați în carantină sunt păzite non-stop de jandarmi și specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică Gorj le monitorizează starea de sănătate. Cei cazați la cota 1.600 primesc trei mese pe zi și strictul necesar în cele 14 zile cât vor rămâne în carantină.

În câteva zile, numărul celor aflați în carantină în centrele speciale din județul Gorj aproape că s-a dublat. În acest moment, 543 de gorjeni sunt în carantină.

În primă fază, peste 200 de camere din cabanele de la Rânca au fost pregătite pentru carantină. Cabanierii vor primi de la stat câte 230 de lei pentru fiecare cameră. În acest fel, aceștia susțin că vor mai compensa din pierderile suferite în acest sezon când pandemia de coronavirus a golit stațiunea de turiști și a închis toate restaurantele și unitățile de cazare. 

Vizualizări: 3,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: