Cârciumaru: CE Oltenia nu mai e acţionar la Pandurii

Primarul Florin Cârciumaru a declarat la un post local de televiziune că în acest moment Complexul Energetic Oltenia nu mai este acţionar al Clubul Sportiv Pandurii. Mai mult, Cârciumaru a transmis colegilor de partid că ar trebui să se renunţe la presiunile asupra lui de a vota schimbarea lui Marin Condescu din Consiliul de Administraţie.

Primarul de Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat că procesul pe care Clubul Sportiv Pandurii îl are cu finanţatorul Complexul Energetic Oltenia a dus la excluderea companiei energetice din acţionariat. „Haideţi să citim statutul. Dvs. ştiţi care este statutul, acceptat şi de CEO? Că nu e acceptat şi de actuala conducere, asta e altceva. În statut scrie clar că în momentul în care un acţionar se îndreaptă juridic împotriva clubului îşi pierde din momentul respectiv statutul de acţionar al clubului. Dacă judecăm după statut, nu după ambiţii personale, pentru că este echipa oraşului până la urmă, în momentul de faţă complexul nu mai are drept de acţionar“, a declarat Cârciumaru.

Între timp, chiar dacă, potrivit lui Cârciumaru, CE Oltenia nu mai e acţionar, cei doi se propun reciproc în conducerea Clubului. În timp ce Ciurel l-a propus pe Cârciumaru în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, Cârciumaru propune ca directorul CEO să fie în Adunarea Acţionarilor. „O să-i spun şi domnului Ciurel, eu nu accept alte persoane din CEO în AGA în afara domnului director Ciurel. Aşa cum eu reprezint instituţia, aşa cum e şi domnul David, să fie şi domnul Ciurel. Domnul Răuţ se poate duce în altă parte, dar în AGA nu. Am toată stima şi respectul, dar aici STOP. Este echipa oraşului“.

De votul lui Cârciumaru este nevoie pentru scoaterea lui Condescu din conducerea clubului, iar presiunile sunt mari. „Trebuie să reţină toată lumea şi să nu se supere, până la urmă eu sunt primarul oraşului şi ştiu câtă dragoste au cetăţenii faţă de această echipă. Ce trebuie să fac acum? Să dăm cu piciorul al munca de ani de zile a unor oameni?“, a continuat Cârciumaru.

Amintiri din copilărie, pe dealurile Negomirului

Invitat la TV Sud, Florin Cârciumaru a povestit relaţia de prietenie pe care o are cu Marin Condescu, deoarece au copilărit la Negomir. A spus că nu-l protejează şi i-a recunoscut meritele în ceea ce priveşte performanţa pandurilor. „Eu nu-l protejez pe Marin Condescu. De protejat se protejează singur, s-a protejat singur de-a lungul anilor. Dar vreau să spun că nimeni nu poate să-mi ia dreptul ca să fiu consătean cu Marin Condescu, să fiu prieten cu el, viaţa mi-a oferit să mă nasc în aceeaşi comună cu el. Fiind primar m-am întâlnit cu Marin Condescu în jurul acestei echipe de fotbal şi alături de domnul David şi toţi cei care au făcut parte din CA, AGA, de toţi directorii din minerit şi energie am construit ceva şi am făcut performanţă“.

Cârciumaru a povestit un moment din vremea în care a promovat Pandurii în prima ligă şi cum a fost luată decizia, împreună cu Marin Condescu, pentru ca această echipa să fie susţinută de comunitate. „Când a promovat în prima ligă s-a oferit să ne conducă echipa domnul Boc, fotbalistul, şi a cerut la acea vreme salariu de 10 mii de euro şi atunci Marin Condescu a spus nu, pornim la drum cu oamenii noştri. Şi am învăţat toţi cum se administrează o echipă de fotbal de primă ligă şi am ajuns unde am ajuns“.

Cârciumaru a mai spus că nu ştie cine are dreptate, Ciurel sau Condescu, astfel că aşteaptă rezultatul controalelor făcute zilele trecute la Clubul Pandurii. „Departe de mine gândul să-l apăr pe Marin Condescu dacă a făcut greşeli. Stau de vorbă cu domnul Ciurel îmi arată ceva, mă duc dincolo la club îmi arată la contabilitate că nu e adevărat. Bine că s-au implicat autorităţile pentru a afla adevărul. Să nu tot facem trimitere la votul lui Cârciumaru şi domnul David. Marin Condescu stă că are meritul de a aduce echipa unde a adus-o“, a încheiat acesta.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: