Salariu mare, muncă puţină pentru inspectorii guvernamentali

Județul Gorj are în acest moment doi inspectori guvernamentali. Este vorba de Constantin Dumitrescu - fost subprefect de Gorj și Cristinel Rujan - lector universitar la Universitatea „Constantin Brâncuși”. Salariile celor doi înalți funcționați publici variază între 3.000 și 4.000 de lei, iar atribuțile acestora pot fi indeplinite de orice funcționar public din instituțiile publice din Gorj.

În cadrul Secretariatului General al Guvernului sunt angajați 63 de inspectori guvernamentali, doi dintre aceștia fiind din Gorj. În anul 2012 statul le-a plătit acestor înalți funcționari publici salarii de peste 4 milioane de lei, la care s-au adăugat cheltuieli pentru transport sau alte decontări.

Gorjul are doi inspectori guvernamentali care au câte un birou în cadrul Prefecturii Gorj. Constantin Dumitrescu, fostul subprefect de Gorj, este unul dintre inspectorii guvernamentali care primește lunar un salariu între 3.000 și 4.500 de lei. Atribuțiile acestuia date de date de Ministrul Administrației și Internelor și aprobate de premierul Victor Ponta sunt de a verifica dacă primăriile din Gorj sunt pregătite să intervină în situații de urgență. „Activitatea mi-o desfășor conform fișei de atribuții, printr-un ordin al minsitrului aprobat de premier. Inițial am avut atribuții pentru județul Bacău, după care mi s-a dat decizia pentru județul Gorj. Am atribuții pe anumite probleme pe situații de urgență în localitățile județului Gorj. Lunar vizitez patru localități, unde mi se pun la dispoziție date care îmi sunt necesare pentru încheierea celor 2 rapoarte pe care eu le întocmesc lunar. Luna aceasta mi-am propus să merg în Schela, Bălănești, Crasna și Turcinești. Este un minim necesar ca să întocmes rapoartele. Când merg în teritoriu văd dacă primarii sunt pregătiți să intervină în situații de urgență. Salariul nu știu exact cât este, pentru că îmi intră pe card”, a declarat Constantin Dumitrescu.

Cel de-al doilea inspector guvernamental din Gorj este Cristinel Rujan, lector universitar la UCB, care se ocupă cu problemele din educație și pe care de asemenea le raportează de două ori pe lună la Guvern. Acestă activitate i-a adus anul trecut lui Cristinel Rujan un venit de peste 50.000 de lei.

Vizualizări: 278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: