Cârciumaru, chemat în instanţă de angajaţii primăriei

Peste o suta de angajaţi ai Primăriei Târgu Jiu îl vor da în judecată pe primarul Florin Cârciumaru, cauza fiind aceleaşi decizii de reîncadrare ce au făcut înconjurul Gorjului. Angajaţii au pierdut aproximativ 30-50% din salariu. Primarul spune că a fost obligat de lege să facă acest lucru şi că în foarte puţin timp toţi primarii din ţară vor fi daţi în judecată de către angajaţi.

Neacordarea indemnizaţiei de dispozitiv de 25% din salariu sporeşte nemulţumirea personalului. „Ni s-a comunicat că sporul de dispozitiv se va menţine doar pentru poliţişti. Nu mi se pare normal acest lucru deoarece şi noi lucrăm cu oamenii şi executăm dispoziţii. Salariaţii Compartimentului Tehnic nu au program de 8 ore. Ei lucrează de dimineaţa până seara pentru a executa marcaje şi a supraveghea ordinea publică”, a declarat Narcisa Cristea, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu. O parte dintre cei 126 de salariaţii ai primăriei au contestat deja decizia de reîncadrare, ceilalţi aflându-se în termenul legal pentru a-şi face plângerea. “Fiecare angajat îl va acţiona în instanţă pe primarul municipiului, în calitate de conducător al instituţiei”, a mai precizat Narcisa Cristea.

Primarul Florin Cârciumaru spune că a fost obligat de lege să emită noi decizii de reîncadrare şi că în foarte puţin timp toţi primarii din ţară vor fi daţi în judecată de salariaţi. “Este dreptul oamenilor să procedeze în acest fel fie că îmi convine sau nu. Au pierdut mult la salariu, iar unii au rate la bănci pe care acum nu le mai pot achita. Inclusiv mie şi celorlalţi doi viceprimari ni s-au redus salariile cu aproximativ 40%”, a declarat Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: