Cârciumaru dă fasole cu cârnaţi la 1.800 de târgujieni

Consiliul Local Târgu Jiu a alocat 40.000 de lei pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Cu aceşti bani se va asigura masa tradiţională pentru 1800 de persoane şi deplasarea a 160 de vârstnici la Alba Iulia. Consilierii PD-L nu au fost de acord cu aceste cheltuieli, Eduard Berca fiind de părere că acţiunile dedicate zilei de 1 Decembrie au căpătat o tentă electorală.

Primăria Târgu Jiu va organiza şi în acest an o masa tradiţională de 1 Decembrie. Autorităţile vor oferi târgujienilor peste 1800 de porţii de fasole cu cârnaţi, murături şi vin fiert. De asemenea, 160 de persoane de la cluburile vârstei a treia vor participa la parada desfăşurată la Alba Iulia. Cheltuielile legate de deplasare vor fi suportate de către municipalitate. Pensionarii vor primi şi câte un pachet de alimente pentru masa de prânz şi masa de seară în valoare de 40 de lei/persoană. “Am alocat suma de 40.000 de lei pentru manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie. Şi în acest an vom asigura o masă tradiţională cu fasole cu cârnaţi şi vin fiert. Din experienţa anilor trecut estimăm un număr de 1800 de participanţi. De asemenea, vom închiria un autocar pentru deplasarea a 160 de membri ai cluburilor vârstei a treia la Alba Iulia”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Consilierii PD-L nu au fost însă de acord cu suma de banii alocată pentru manifestările care vor avea loc de 1 Decembrie. Ba mai mult, Eduard Berca este convins că aceste acţiuni au căpătat o tentă electorală. “Având în vedere că suntem în plină campanie,  iar Hotărârea de Consiliu Local are un referat subţire în care se cer 1800 de porţii de fasole, cârnaţi şi vin fiert, plus deplasarea la Alba Iulia a 160 de persoane nenominalizate, consider că anul acesta acţiunile au căpătat o tentă electorală”, a declarat consilierul PD-L, Eduard Berca. 

ILUMINAT

Tot pe data de 1 Decembrie, la Târgu Jiu, se va inaugura iluminatul festiv. Seara se va încheia cu un spectacol de muzică populară susţinut de Ansamblul Artistic “Doina Gorjului”. “În seara de 1 Decembrie, din centrul municipiului Târgu Jiu, vom aprinde iluminatul festiv. După aceea în Piaţa Prefecturii va avea loc un spectacol de muzică populară”, a precizat Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: