Luis Popa: Am pierdut la mii de voturi. Este un semnal de alarmă

Social-democratul Luis Popa îşi doreşte o candidatură la Primăria Târgu Jiu, dar nu crede că sondajul din această toamnă va fi decisiv. Popa a spus într-un interviu la Accent TV că preferinţele electoratului se pot schimba în doi ani. Important pentru Luis Popa este să se ţină cont la modul serios de faptul că PSD nu a pierdut primăria la câteva sute de voturi, ci la peste patru mii de voturi.

Rep.: Se vorbeşte foarte mult despre alegerea candidatului PSD la Primăria Târgu Jiu pentru 2020.

Luis Popa: După părerea mea, este prematur să vorbim despre 2020 şi vă spun şi de ce. Anul acesta vor fi făcute nişte sondaje, dar este posibil ca anul acesta să iasă cineva în sondaj, un anumit profil, care peste doi ani să nu mai fie dorit.

Poate anul acesta electoratul vrea un profil tânăr, poate anul celălalt vrea alt profil de candidat. Mai ales că de multe ori oamenii votează anti, votează împotriva celui care a fost la putere. Poate va candida Florin Cârciumaru, lucrurile se pot schimba foarte mult.

Rep.: Vor fi alegeri în PSD Gorj?

Luis Popa: Noi în ultima perioada, de la 1 ianuarie până în prezent, discutăm doar despre sondaj şi despre când se fac alegeri la partid. Dacă rămâne actuala gardă sau nu. Noi trebuie să ne organizăm, dacă se fac alegeri, bine, dacă nu se fac alegeri, mergem mai departe. Inclusiv domnul Weber spunea că, dacă se vor face alegeri, domnul Cârciumaru va avea în continuare o funcţie în conducerea partidului, ceea ce este normal, pentru că a fost atâţia ani preşedintele partidului, a fost locomotiva. Important este să ne lămurim în toamnă ce facem, pentru că urmează două teste electorale anul viitor.

Rep.: Are cineva interesul să promoveze doar cele două subiecte în spaţiul public?

Luis Popa: Nu pot să spun asta. Vreau să spun că important acum este să ne organizăm. Pierderea alegerilor de anul trecut, pentru noi trebuie să fie un semnal de alarmă. Când pierzi nişte alegeri, trebuie să ai un semnal de alarmă, pentru ca următoarele bătălii să le câştigi. Orice pierdere trebuie să fie un semnal de alarmă, iar faptul că am pierdut Primăria Târgu Jiu este un semnal de alarmă. Nu am pierdut Primăria Târgu Jiu la câteva sute de voturi. Am pierdut-o la patru mii de voturi, iar asta spune mult.

Rep.: Credeţi că se impunea o demisie în bloc a biroului politic local după acel eşec?

Luis Popa: Eu nu sunt de acord cu o demisie în bloc. Şi într-o afacere, nu îţi iasă din prima, asta nu înseamnă că trebuie să cedezi. Trebuie să ţinem cont de greşeli şi să facem strategia pentru a câştiga, nu trebuie să ne dăm demisa.

Rep.: Cum le răspundeţi celor care vă acuză că nu v-aţi implicat 100% în acele alegeri parţiale?

Luis Popa: Eu vă răspund simplu, numele meu este Luis Popa, ştiu cine sunt, ştiu ce am făcut, ştiu cum am ajuns unde am ajuns, ştiu cum m-am ridicat şi am spus tot. În dezvoltarea mea profesională de-a lungul timpului, m-am descurcat singur-singurel. Ştiu ce am făcut, cum am făcut, ştiu ce vreau.

Vizualizări: 2,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: