Cârciumaru invită pe Ponta şi Antonescu la semnarea protocolului la Târgu Jiu

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a dat un interviu la Radio Infinit şi a vorbit despre stadiul alianţei USL din judeţ, dar şi paşii următori.

Cum merge cu semnarea protocoalelor?

Mai sunt şi probleme. Am stabilit în şedinţă că domnul Călinoiu şi domnul Dian Popescu vor merge la Prigoria pentru a se asigura că totul va decurge cum trebuie. Deocamdată lămurim divergenţele acolo unde sunt, la organizaţii şi apoi să stabilim candidaţii pe listele de consilieri şi primări. Noi am stabilit ca număr, dar nu am stabilit localităţile ce le revin PNL şi PSD

Când veţi face această repartiţie pe partide?

După semnarea protocolului la Târgu Jiu. O să convocăm la întâlnirea respectivă toţi preşedinţii de organizaţii, să vedem dacă şi pe reprezentanţii PC, ca să marcăm, să punctăm finalizarea acţiunii. Am şi vorbit cu domnul Dian să vedem dacă poate participa şi domnul Antonescu şi domnul Ponta, pentru a demonstra că USL la Gorj funcţionează şi există şi probleme dar se pot elimina prin dialog.

Am discutat cu dl Popescu să luăm legătura cu cei de la nivel naţional să stabilim o dată, în funcţie şi de disponibilitatea acestora.

Vă mai gândiţi daca invitaţi PC?

Niciodată nu am făcut altă declaraţie în afara regulamentului, dar PC Gorj doreşte altceva. Noi am spus că vrem să mergem pe USL total, dl Dian Popescu mi-a promis că va purta o discuţie serioasă în ACD, cu dl Petrescu şi cred că va veni şi PC alături de noi. Poate a fost o lipsă de dialog, aşa cum la început a fost o lipsă de dialog şi între mine şi dl Dian Popescu.

Consider că este o declaraţie politică a dlui Petrescu. Încearcă să obţină din partea PNL ce-şi doreşte. Omul a spus că îşi doreşte să fie băgat în seamă, să poarte un dialog cu PNL, să fie respectat în cadrul USL.

Domnul  Petrescu a spus şi o parte din lista de candidaţi la consilier judeţean. Florin Cârciumaru, Ion Călinoiu, Dian Popescu şi Ilie Petrescu. Ce spuneţi?

Nu sunt de acord cu dânsul. N-as mai vrea să fiu trecut pe lista de consilieri la municipiu. Candidez pentru funcţia de primar al Târgu Jiu, iar la CJ Gorj candidează dl Călinoiu. Deci, Călinoiu să fie la consilierii din judeţ, să ştie cetăţenii din judeţ cu cine merg şi cine va conduce judeţul. Dar din punctul meu de vedere nu este corect să trecem pe primele locuri oameni care suntem siguri că în urma votului ei nu mai sunt consilieri. Aşa s-a practicat din 90, dar nu sunt de acord pentru că în Negomir, de ex, cetăţeanul care-l votează pe Cârciumaru îl votează că va reprezenta în consiliu. Trec oameni care au imagine şi care trag lista şi după vot mă dau la o parte şi apar alţii, consilieri care sunt trecuţi ca să fie pe listă. Datorită votului masiv ne-am trezit că trebuie să intre în Consiliu oameni care nu-şi doreau.

Vă pleacă primari. Domnul Bucurescu a declarat recent că ar putea candida din partea UNPR.

Vreau să mai punctez ceva, poate pe unii îi deranjează. Trebuie să determinăm liderii de la centru să facem muncă politică în teritoriu, să fim aproape de primari. Orice primar gândeşte în felul următor. Dacă în 2012 nu face parte dintr-un partid aflat la putere, vă spun că majoritatea vor trece independenţi în ideea de a face pasul. Mie mi-au spus toţi primarii PSD. Eu sunt de opt ani în opoziţie, dacă eram primarul puterii făceam mai mult. Înţeleg perfect pe dl Ciocea când spune că dacă PSD nu câştigă pleacă.    

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: