Cârciumaru: Liberalii trebuie să lămurească poziţia domnului Giorgi

Liderii USL de la Gorj au avut o întâlnire vineri la primăria Târgu Jiu. Aceştia au decis ca postul de consilier, rămas vacant în urma decesului consilierului Constantin Blejan, să revină PSD. „Liberalii trebuie să lămurească poziţia domnului Giorgi”, spune Florin Cârciumaru.

Astfel, nici în şedinţa de ieri a consiliului local nu s-a decis cine va fi numit consilier local. Cele două formaţiuni au liste comune, aşa se face că Emilia Horhoianu de la PNL ar fi prima la supleanţi. Liderii PSD îl vor pe social democratul Mihai Gherghe pe acest post, următorul pe listă după Horhoianu. Pentru a împăca şi capra şi varza, liberalii i-au cerut consilierului PNL Gabriel Giorgi demisia, sub pretextul că deja conduce o societate, iar înţelegerea iniţială ar fi fost să renunţe la postul de consilier în cazul în care va conduce o instituţie. “M-am întâlnit cu domnul Dian, am discutat de mai multe măsuri în ceea ce priveşte organizarea şi funcţionarea USL în continuare. Am discutat şi problema consilierului municipal. A rămas ca dânşii să lămurească poziţia domnului Giorgi, dar ce este de reţinut, că şi de această dată domnul Dian a spus clar că locul este al PSD. Nu avem un protocol semnat în acest sens, dar cum spunea şi dânsul,  spun şi eu, cuvântul dat contează mult mai mult decât un protocol scris”,  a declarat Florin Cârciumaru.  

Rămâne de văzut cum vor lămuri liberalii această problemă, asta pentru că alesul local Gabriel Giorgi susţine în continuare că nu are de gând să demisioneze din consiliul local.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: