Cârciumaru: „Nu am nicio legătură cu Voicu sau cu Dan Floarea”

Relaţia de rudenie dintre un om de afaceri gorjean şi senatorul pentru care s-a dat ieri aviz de arestare, Cătălin Voicu, i-a făcut ieri pe pesedişti să precizeze că nu au relaţii de prietenie cu aceştia.

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a explicat ieri de ce televiziunile centrale difuzează imagini cu el stând de vorbă amical cu Cătălin Voicu, senatorul pentru care DNA a cerut şi primit ieri aviz de arestare. „Vreau să subliniez că nu sunt prieten sau amic cu Cătălin Voicu. Atunci când am fost filmat, era în ziua în care domnul Voicu căuta sprijin în PSD pentru a fi susţinut să ocupe funcţia de ministru de Interne. Îmi spunea atunci că ştie că nu îl votez şi că îl susţin pe Gabriel Oprea. Eu atunci l-am cunoscut şi i-am spus că, fiind primul care mi-a cerut votul, îl voi susţine. Sigur că de fapt am votat cu domnul Oprea, care avea şi sprijinul organizaţiei. Senatorul Voicu a pierdut la trei voturi atunci”, a declarat ieri Florin Cârciumaru.

Cine este Dan Floarea

Primarul municipiului Târgu Jiu a ţinut să mai dezmintă o informaţie care circulă în anumite medii, chiar dacă nu a fost făcută publică. „Am înţeles că senatorul Cătălin Voicu este naşul unui om de afaceri gorjean, Dan Floarea, care ar avea legături cu PSD. Vreau să spun foarte clar că nu îl cunosc, nu este nici membru, nici sponsor al PSD Gorj”, a precizat Cârciumaru.

Dan Floarea este patronul firmelor Tech Safety şi Nurelo Prest din Târgu Jiu. Societatea Nurelo Prest este amintită în rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupţie pe numele lui Mihai Necolaiciuc, fostul director general al CN CFR. Potrivit unui comunicat de presă al DNA din februarie anul trecut, firma lui Nurelo Prest din Târgu Jiu a beneficiat în perioada 2002-2003 de patru comenzi semnate de Necolaiciuc, prin care CFR s-a aprovizionat cu mărfuri inutile cumpărate la suprapreţ. Procurorii anticorupţie au estimat prejudiciul la 62 de miliarde de lei vechi. Şi firma Tech  Safety a fost implicată în contracte similare cu Electrica şi Termoelectrica. Dan Floarea nu a putut fi contactat pentru a explica în ce măsură a fost ajutat în afacerile sale de Cătălin Voicu.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: