Cârciumaru nu crede în „soluţia Iliescu” pentru PSD

Propunerea senatorului Toni Greblă privind revenirea lui Ion Iliescu la şefia PSD în vederea reconstruirii partidului nu are susţinere în Gorj. Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, a respins categoric această soluţie, invocând vârsta înaintată a lui Iliescu. Mai mult, Cârciumaru este mulţumit de modul în care Geoană conduce Partidul Social Democrat, chiar dacă acesta a pierdut alegerile.

Senatorul PSD Toni Greblă a reuşit să surprindă multă lume cu propunerea sa privind revenirea lui Ion Iliescu pentru un an la şefia PSD, timp în care să se ocupe de reconstruirea şi reformarea partidului. Nici măcar Ion Iliescu nu a agreat ideea, spunând că la vârsta lui este exclus să se mai implice în treburi executive şi că la 80 de ani nu mai poate decât să îşi pună la dispoziţie experienţa.

Greblă a declarat că are susţinere pentru ideea sa din partea unor apropiaţi pe care nu i-a nominalizat însă. Cert este că liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, respinge categoric o susţinere pentru revenirea lui Ion Iliescu la şefia partidului. „Eu cred că domnul Ion Iliescu nu mai este o soluţie pentru Partidul Social Democrat. Am toată stima pentru dânsul, şi-a făcut datoria şi faţă de partid, şi faţă de poporul român. Dar, are 80 de ani, o vârstă la care poate să activeze pe lângă viitoarea conducere, poate să dea o mână de ajutor la reorganizarea partidului, pentru că are experienţă în domeniu, atât din punct de vedere politic, cât şi organizatoric. Poate să rămână pe funcţia de preşedinte onorific, poate să dea o mână de ajutor, dar nu putem să cerem ca partidul să fie reorganizat de un om de 80 de ani. Vrem, nu vrem, viaţa îşi spune cuvântul şi vine momentul în care trebuie să facem un pas în lateral”, a declarat Florin Cârciumaru ieri, la Radio Infinit.

„Geoană nu era călit pentru o luptă cu Băsescu”

Florin Cârciumaru susţine că Mircea Geoană „a făcut ceva pentru partid”, chiar dacă nu a putut să termine ce a început: „Mircea Geoană a făcut ceva pentru partid, a schimbat în bine faţa partidului, a făcut paşi mari în privinţa reorganizării partidului, nu i-a fost uşor să reformeze partidul, nu a reuşit să facă reforma până la capăt, dar cred că s-a descurcat destul de bine”.

Cârciumaru spune că Geoană nu trebuie acuzat de pierderea alegerilor, deoarece nici nu a fost ajutat de toate organizaţiile aşa cum trebuie, mai ales de cele din Ardeal. Pe de altă parte, Cârciumaru spune că Geoană nu era suficient de călit pentru o luptă cu Traian Băsescu.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: