Cârciumaru: „Nu plec la Bucureşti cu gândul să-i tai capul lui Geoană”

Zi decisivă azi pentru soarta politică a fostului preşedinte al PSD Mircea Geoană, actualul şef al Senatului urmând să fie exclus din partid într-o şedinţă a Comitetului Executiv la care va participa şi Florin Cârciumaru.

Preşedintele organizaţiei Gorj este singurul reprezentant al filialei judeţene la şedinţa importantă de azi, dacă nu îl punem la socoteală şi pe deputatul Victor Ponta, preşedinte al partidului. Ponta a ameninţat în dese rânduri că pleacă din fruntea partidului dacă nu obţine excluderea lui Geoană, problema respectivă urmând să fie tranşată în cursul după-amiezii. Şeful PSD Gorj declară că merge la Bucureşti fără un mandat anume din partea filialei, el urmând să decidă cum va vota după discuţiile pe care le va avea şi cu alţi colegi de-ai săi din ţară.

„Nu am discutat în cadrul organizaţiei pentru că nu ştiu exact ce se va discuta la această şedinţă. Voi vedea la faţa locului, o să mă consult şi cu colegi din ţară şi voi lua o decizie atunci, la cald. Am mai trecut prin momente din acestea şi atunci când a fost problema cu domnul Năstase. S-ar putea să nici nu votăm pentru că şedinţa începe destul de târziu după-amiază şi sigur vor fi multe puncte de vedere. Oricum, sper într-o decizie care să fie favorabilă partidului, mai ales că şi domnul Geoană a tensionat situaţia internă prin greşelile pe care le-a comis, dar nici nu plec la Bucureşti cu gândul să-i tai capul”, ne-a precizat şeful PSD Gorj.

Mult mai hotărât în această privinţă ar fi deputatul Vasile Popeangă, parlamentarul spunând că aştepta o retragere a lui Geoană din fruntea partidului încă de când a pierdut bătălia pentru preşedinţia României. „Mă aşteptam să fie un om cu o educaţie democratică, mai ales că a stat atâta timp în America. Când pierzi trebuie să ai demnitatea să te retragi, dar el, din contră, a mai vrut odată în fruntea partidului. Ca preşedinte la Senat, de asemenea, nu poţi să-ţi faci o agendă paralelă cu cea a partidului care te susţine chiar şi după ce ai pierdut Preşedinţia. El are o altă agendă, una proprie, şi în condiţiile astea eu aş vota pentru excludere, dar, din păcate, nu sunt membru în forul care va lua în discuţie aceste aspecte”, a menţionat deputatul

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: