Cârciumaru nu respectă deciziile luate de preşedintele Ponta

PSD Gorj ar putea să nu organizeze de 1 Mai un miting la Târgu Jiu, aşa cum au stabilit liderii centrali ai partidului. Florin Cârciumaru are însă o mică problemă pentru că el va trebui, în calitate de primar al municipiului Târgu Jiu, să organizeze la marginea oraşului şi tradiţionala sărbătoare de 1 Mai de la Drăgoieni, deşi şefii centrali ai partidului nu mai vor ca PSD să fie implicat, în vremuri de criză, în astfel de petreceri câmpeneşti. Şeful PSD Gorj spune că vineri va convoca Biroul Executiv al filialei şi va pune în discuţie oportunitatea organizării unui miting sau nu la Târgu Jiu, conducerea organizaţiei fiind cea care va lua decizia finală.

Liderul filialei, Florin Cârciumaru, a participat la şedinţa de ieri a Comitetului Naţional Executiv, şedinţă condusă de Adrian Năstase şi Victor Ponta şi în cadrul căreia s-a discutat despre calendarul acţiunilor prilejuite de Ziua de 1 Mai. Şefii centrali ai partidului au stabilit ca de ziua oamenilor muncii fiecare organizaţie judeţeană să organizeze în prima zi a lunii viitoare mitinguri şi să transmită mesaje de solidaritate cu muncitorii.

„Elementul central al zilei este legat de semnificaţia iniţială a sărbătorii, respectiv marcarea câştigării dreptului la muncă (ziua de muncă de opt ore). Aceasta înseamnă renunţarea la atitudinea festivistă în favoarea cele grave, alături de concentrarea resurselor umane şi materiale ale partidului către organizarea de astfel de evenimente", se arată într-un document pe care şefii de organizaţii judeţene l-au primit de la întâlnirea de la Căciulata la care a participat şi Cârciumaru.  În acelaşi document se arată că principalul partener al PSD va fi mişcarea sindicală, urmând ca, împreună cu sindicatele, PSD să marcheze 1 Mai prin mitinguri şi mesaje politice.   Documentul cu pricina conţine însă şi prevederi „copilăreşti”, menţiunile făcute în unele cazuri lăsând să se înţeleagă faptul că doar şefii de la centru s-ar pricepe la acţiuni de protest. Hârtia în cauză prevede că, de la nivel central, se va asigura, totodată, logistica necesară acestor evenimente, în acord cu Secretariatul general al partidului, fiind nevoie de oameni care să realizeze filmarea şi fotografierea evenimentelor "în condiţii bune", de amenajarea scenelor, de staţii de amplificare, de steaguri şi bannere, pe baza modelelor primite de la centru, urmând a se tipări şi materiale de promovare care vor fi realizate conceptual la centru şi trimise, ca machetă, fiecărei filiale.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: