Începe oficial fuziunea PNL-PDL şi în teritoriu

Organizaţiile  PNL şi PDL Gorj au primit adrese de la nivel central prin care se cere armonizarea celor două partide. PNL şi PDL vor avea conferinţe de presă comune, dar şi şedinţe. În aceste adrese este specificat faptul că fuziunea se face prin contopire, ceea ce înseamnă paritate între cele două partide.

Liderii celor două partide sunt dispuşi să înceapă acest proces, pentru ca dreapta să câştige alegerile prezidenţiale. “Vom avea Biroul Politic luni, după care o să vin la Gorj şi împreună cu preşedintele PDL vom organiza primele întâlniri comune între partide. Trebuie să se întâmple acest lucru cât mai repede, în Gorj nu sunt probleme, deoarece eu şi Dan Vîlceanu ne înţelegem foarte bine şi vom face o echipă bună. Aşteptăm şi sondajele pentru a putea stabili candidatul la prezidenţiale”, a declarat Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

În PNL, atât la nivel central, cât şi local, în acest moment se despart apele. Aripa Tăriceanu se desprinde din PNL, însă la nivel judeţean au plecat cei care au arătat ca sunt împotriva partidului, iar conducerea nu este uimită că se întâmplă acest lucru. „Au plecat oameni despre care ştiam că vor face acest pas. Oricum noi trebuia să facem curăţenie odată cu această fuziune între partide, aşa că mai bine că pleacă singuri şi ne uşurează munca. Nu vom păstra trădători“, a mai spus Dian Popescu.

La PDL apele sunt mai liniştite. „Mă bucur că putem începe oficial armonizarea celor două partide. Eu aştept demult acest lucru şi asigur pe toată lumea de unitate. Pentru prima dată vom avea un partid mare de dreapta care va fi câştigător la prezidenţiale. Pentru asta e nevoie de oameni serioşi şi nu de cei care nu ştiu cum să se poziţioneze, pentru a le fi bine indiferent de situaţie. De astfel de oameni nu avem nevoie“, a declarat Dan Vîlceanu, preşedintele PDL Gorj.

SOLICITARE

„În urma deciziei luată de Comisia comună PNL-PDL, întrunită la data de 1 iulie 2014, vă rugăm ca începând din data de 4 iulie să stabiliţi întâlniri comune ale birourilor judeţene şi locale pentru armonizarea activităţii în consiliile locale şi formarea de majorităţi acolo unde este posibil. Menţionez că e nevoie de armonizarea dintre filiale, având în vedere că de la 1 august va demara procesul de strângere de semnături pentru preşedinţia României”, se arată în adresa semnată de secretarul general al PNL, Marian Petrache.

CALENDARUL FUZIUNII

Echipele de negociere ale celor două partide au stabilit şi calendarul evenimentelor premergătoare fuziunii. Până la data de 15 iulie, PNL trebuie să îşi anunţe candidatul şi tot până atunci trebuie finalizate şi documentele necesare fuziunii, programul politic, protocolul şi statutul noului partid. Sondajele pentru desemnarea candidatului unic vor începe după 15 iulie, iar după 1 august va fi anunţat candidatul unic pentru alegerile prezidenţiale, candidat care va fi lansat oficial la începutul lunii septembrie.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: