Cârciumaru şi Călinoiu cer bani pentru sport

Reprezentanţii a doi dintre acţionarii de la Pandurii, Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu, spun că vor avea discuţii cu managerul interimar al CE Oltenia, pentru a contribui la bugetele echipelor Pandurii și Energia. Cei doi spun că nu este vorba de sponsorizări, ci de banii pe care CE Oltenia trebuie să-i dea în calitate de acţionar.

 Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu speră ca managerul CEO, Laurenţiu Ciobotărică, să convoace AGA de la Pandurii, în această săptămână şi să fie încheiate protocoale de finanţare. După anunţul ministrului Grigorescu, potrivit căruia CEO nu mai dă bani pentru sport, baschetbaliştii Energiei au făcut grevă, refuzând să mai joace. În Liga Naţională au mers juniorii şi au obţinut un rezultat umilitor.

În aceste condiţii, preşedintele Consiliului Judeţean consideră că important este faptul că echipa a evoluat în campionat şi nu a abandonat competiţia. „Am fost la echipă şi le-am explicat jucătorilor că pentru a nu fi desfiinţate activităţile sportive e nevoie de continuitate. Îi apreciez că n-au abandonat, faptul că sunt solidare şi echipele de baschet şi echipele de handbal şi echipa de fotbal e un lucru important. Avem performanţă, avem valoare, iar asta înseamnă reducerea cheltuielilor Complexului Energetic Oltenia, principalul finanţator pentru aceste activităţi. Asta pentru că vor veni bani din performanţă şi din valoare. De ce să renunţăm acum când este bine? Trebuie văzut şi verificat tot ceea ce înseamnă organizare a activităţii sportive astfel încât să fie cheltuieli minime din buget”, a declarat Ion Călinoiu. 

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, crede că vor fi încheiate protocoalele de finanţare, în urma discuţiilor cu Laurenţiu Ciobotărică, managerul CE Oltenia. „Consider că trebuie să fim optimişti. Vom găsi înţelegere atât la administraţia CEO, cât şi mai departe la ministrul Energiei şi primul ministru pentru că până la urmă CEO, pe lângă activitatea de producţie şi de păstrare a locurilor de muncă, are un rol foarte important în comunitatea din care face parte, adică să asigure cât de cât şi o protecţie socială, să poarte un respect pentru comunitatea din care face parte. Bineînţeles, în această comunitate îşi desfăşoară activitatea şi sportul”, a declarat Cârciumaru. 

Vizualizări: 461

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: