Cârciumaru şi Călinoiu, de acord să nu mai candideze în 2016

Liderii PSD Gorj sunt de acord cu limitarea numărul de mandate de primar, preşedinte de Consiliu Judeţean sau parlamentar la două, aşa cum a propus Victor Ponta. Asta chiar dacă pentru Cârciumaru şi Călinoiu înseamnă să nu mai candideze în 2016 la primărie şi consiliul judeţean.

Proiectul lui Victor Ponta și al lui Liviu Dragnea de a reforma PSD beneficiază de susținerea celor de la Gorj. Ideea de a separa funcțiile administrative de funcțiile politice din partid este esențială pentru schimbarea fundamentală nu doar a PSD, ci a tuturor partidelor politice și a scenei politice, asta declara ieri primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. „Eu consider că este un proiect foarte bun, trebuie reformată intern clasa politică şi aşa cum l-a gândit şi cum intenţionează să-l promoveze domnul Ponta este un proiect foarte bun, bine venit într-un moment destul de dificil pentru PSD şi într-un moment, din punctul meu de vedere, destul de critic pentru întreaga clasă politică, dacă ţinem cont de ceea ce spun cetăţenii că la ora actuală nu mai au încredere în nimeni din cei care fac parte din clasa politică”, a precizat Cârciumaru.

Întrebat ce cale va alege în 2016, primarul a ţinut să precizeze că „nu mai discutăm până în 2016, sunt mai multe variante, în primul rând eu am un mandat încredinţat de cetăţeni, caut să-mi fac datoria pentru că ceea ce îmi doresc pe viitor, fie că voi candida pentru încă un mandat fie că voi participa la alegerile parlamentare sau altă funcţie toate vor ţine cont tot de votul cetăţenilor”. De altfel, Cârciumaru a precizat că indiferent dacă se reformează sau nu partidul, termenul de baron local va fi înlăturat cu greu de pe fruntea preşedinţilor de Consilii Judeţene. „Va fi foarte greu ca de pe fruntea preşedinţilor de Consilii Judeţene, de pe fruntea primarilor din oraşele mari să dispară această etichetă. Părerea mea e că s-a pus greşit această etichetă, nu este corect pentru că sunt şi excepţii”, a spus Florin Cârciumaru.

Călinoiu: PSD va vota anul viitor acest proiect

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, susţine proiectul de reformare al lui Ponta şi spune că modernizarea partidului va fi supusă la vot în prima parte a anului viitor. Călinoiu şi-a căpătat şi el în timp eticheta de baron local ca urmare a celor două funcţii în care se regăseşte, preşedinte de Consiliu Judeţean şi vicepreşedinte PSD la nivel naţional. Călinoiu a precizat ieri că proiectul este bine venit pentru că în acest mod vor fi înlăturate suspiciunile care planează asupra lor de 25 de ani. „Este un proiect politic aşa încât omul politic să dea randament în primul rând în activitatea sa politică, cu programe politice care să răspundă doleanţelor cetăţenilor, iar partea administrativă să fie una profesionistă, să fie una care să le implementeze fără niciun fel de probleme şi în mod deosebit trebuie dus acest proiect la îndeplinire ca să elimine orice suspiciuni pe care din păcate le trăim de 25 de ani”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: